Terug naar het overzicht

Maak uw groene idee werkelijkheid!

Wilt u aan de slag met groen in uw buurt of leefomgeving? En heeft u daar een leuk idee voor?
Gemeente Alkmaar en ‘Groen Kapitaal in de Buurt’ helpen uw idee te vormen en uit te voeren. Doe tijdens de eerste online bijeenkomst op dinsdagavond 22 juni 2021 inspiratie op en deel uw eigen wens of idee.

We merken dat veel bewoners wel ideeën hebben voor groen in hun buurt, maar dat het niet zo makkelijk is om die te realiseren. Met dit project willen we Alkmaarders de inspiratie en ondersteuning geven die hen helpt het idee werkelijkheid te maken.

Wethouder Robert te Beest

Werk uw idee uit

Als u na de eerste avond nog steeds enthousiast bent over uw groene idee, verwelkomen wij u op de online uitwerkavond op dinsdagavond 6 juli. Het projectteam ondersteunt met het betrekken van de buurt, het organiseren van de plantdag en met de daadwerkelijke uitvoering. De provincie Noord-Holland en de gemeente Alkmaar hebben geld beschikbaar gemaakt om de groene initiatieven uit te voeren. Zo kunnen we samen snel aan de slag!

Meld u aan

Wilt u meedoen voor meer groen, meer plek voor vogels, vlinders en bijen, een beter klimaat én voor een gezellige buurt? Reserveer uw deelnameplek voor de online bijeenkomst op dinsdagavond 22 juni via www.landschapnoordholland.nl/product/254. Alvast uw idee delen of heeft u een vraag? Neem dan contact op via n.kwikkel@landschapnoordholland.nl. 

Aanleg buurtgroen Alkmaar Anna Blamanstraat (Foto: gemeente Alkmaar)