Terug naar het overzicht

Noorderstraat vanaf 25 maart afgesloten voor al het verkeer

Vanaf 25 maart tot en met 19 april 2024 is de Noorderstraat afgesloten voor fietsers en auto’s. Het verkeer wordt omgeleid via de Noorderkade – Pettemerstraat – Koedijkerstraat – Huiswaarderplein.

Noorderstraat gaat vier weken dicht. Foto: Fotostudio Wick Natzijl

De straat is dicht omdat er werkzaamheden zijn. Voor de bouw van het project Ringerskwartier zijn er aanpassingen nodig aan de Noorderstraat. Een deel van de straat wordt ingericht als bouwterrein. Om een veilige inrichting van de weg naast het bouwproject te realiseren wordt de middenberm verwijderd en de stoep langs de bouw wordt onderdeel van het bouwterrein.

BPD bouwt de komende drie jaar aan het project Ringerskwartier. De projectontwikkelaar realiseert in dit project 272 woningen, ca. 1.000 m2 commerciële ruimte en een parkeergarage. In november 2023 is gestart met het bouwrijp maken van het terrein.

Afsluiting november 2024 voor hijswerkzaamheden

Op het bouwterrein vinden van november 2024 tot en met november 2026 hijswerkzaamheden plaats. Wetgeving rondom bouwveiligheid schrijft een veiligheidsgebied voor waar niemand mag komen tijdens het hijsen. Dit gebied betreft de gehele Noorderstraat. De stoep langs de winkels valt net buiten het gebied en blijft voor voetgangers toegankelijk tijdens afsluiting van de Noorderstraat.

De hijswerkzaamheden vinden alleen op werkdagen in de ochtend plaats. Het verkeer kan ‘s middags en in het weekend weer gebruik maken van de Noorderstraat. Op die manier kan de veiligheid van weggebruikers worden gegarandeerd. Met verkeersborden worden auto’s en fietsen omgeleid.

Alternatieve routes

De Noorderstraat heeft een belangrijke verkeersfunctie. Daarom is uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van de afsluiting op de bereikbaarheid van het gebied rond de Noorderstraat. Uit dit onderzoek blijkt dat er voldoende alternatieve routes beschikbaar zijn, die dit extra verkeer aankunnen.

Noorderstraat afsluiting
Kaart omleidingen

Informatie

Om de bouwveiligheid en verkeersveiligheid te waarborgen zijn de maatregelen en aanpassingen nodig. Uiteraard proberen we om de overlast zo goed mogelijk te beperken. BPD informeert de omwonenden en ondernemers over de werkzaamheden.