Terug naar het overzicht

Ontdek de smaak van de regio met de nieuwe Streekproductenkaart

Er is iets nieuws te ontdekken in de regio Alkmaar! Met de nieuwe Streekproductenkaart kun je de lokale lekkernijen en het rijke ambachtsverleden van de gemeente Alkmaar verkennen. Deze route leidt je langs de meest idyllische winkeltjes en gezellige stalletjes in de regio, allemaal gevuld met heerlijke lokale producten.

Wethouder Robert te Beest, Melanie Goudsblom van Hart van Noord-Holland, Lieke Kregel van Boerderijwinkel het Koehotel. Foto: Jan Jong Fotografie

Koop direct bij de bron

Alkmaar en haar dorpen staan bekend om hun rijke geschiedenis van ambacht. De Streekproductenroute is een eerbetoon aan deze geschiedenis en biedt bezoekers de kans om verse en ambachtelijke producten direct bij de bron te kopen. Denk aan een verse bos bloemen of een kaaspakket bij ’t Koehotel, zuivel en groente bij Smit’s Boer & Goed, een fles ambachtelijke wijn van Zwirs Wijngaard of verse eitjes en biologische rauwe melk bij boerderijwinkel Natuurlijk Genoegen. Er is keuze genoeg op de Streekproductenkaart.

Wethouder Robert te Beest is enthousiast: “Het is fantastisch om te zien hoe deze nieuwe route ons agrarisch en ambachtelijk erfgoed in de gemeente Alkmaar onder de aandacht brengt. Door onze dorpen, de stad en het landelijke gebied op deze manier te verbinden, versterken we niet alleen de lokale economie maar ook de gemeenschap. Ik nodig iedereen uit om deze route te volgen en de unieke producten van onze lokale ondernemers te ontdekken. Het is een prachtige manier om te genieten van alles wat onze regio te bieden heeft.”

Unieke route

De streekproductenroute is ontstaan door samenwerking tussen verschillende lokale en regionale partijen die de smaakvolle schatten van de regio wilden delen. Het regionale gastheerschap (VVV), Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing en de gemeente Alkmaar hebben samengewerkt om een unieke route te creëren die bezoekers langs de meest authentieke en smaakvolle plekjes in de regio leidt.

De winkelroute is verkrijgbaar bij de Alkmaar Store (VVV) op het Waagplein, de VVV-punten in de regio en online via www.vvvwebshop.nl voor €2,50.