Terug naar het overzicht

Onthulling virtual reality beleving nieuwe Laat-west

Woensdag 23 februari werd de virtual reality zuil in de Laat-west onthuld. Daarmee kunnen geïnteresseerden nu al beleven hoe de Laat-west er straks uitziet.

Nu al de nieuwe Laat-west beleven

Gemeente Alkmaar is de eerste in Nederland die een virtual reality zuil inzet om de toekomstige situatie van een herinrichting te laten zien. De virtual reality zuil staat vòòr het informatiecentrum aan de Laat 140.

Het is mooi dat geïnteresseerden met de zuil nu al kunnen ervaren hoe de nieuwe Laat-west er straks uit komt te zien. We zijn ons ervan bewust dat de werkzaamheden overlast veroorzaken. Laten we tijdens de werkzaamheden af en toe nog eens door deze bril kijken en zo samen de stip op de horizon houden.

Wethouder Pieter Dijkman

Informatiecentrum

Het informatiecentrum is vanaf donderdag 24 februari elke dinsdag en donderdag geopend tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Medewerkers van Stadswerk072 en KWS Infra zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven. Ook kunt u alvast de echte bestrating zien die in de nieuwe Laat-west wordt gebruikt.

Herinrichting Laat-west

Gemeente Alkmaar wil met de herinrichting de Laat-west aantrekkelijker maken voor bewoners, ondernemers en publiek. De afgelopen periode is een bouwteam druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de herinrichting. Vanaf maart start aannemer KWS met de uitvoering. De planning is dat de herinrichting van de Laat-west in november wordt afgerond.