Terug naar het overzicht

Overgang naar nieuwe parkeerdienstverlener: wat kan ik verwachten?

De overgangssituatie naar de nieuwe parkeerdienstverlener is niet in één dag geregeld. U vraagt zich dan ook wellicht af, of u met uw parkeervragen nu bij coöperatie ParkeerService of P1 moet zijn. Of toch bij gemeente Alkmaar zelf? Daarom hebben wij voor u de meest gestelde vragen in kaart gebracht op alkmaar.nl/parkeren. Vragen zoals “Waar kan ik mijn vergunning verlengen?”, “Kan ik voor 2022 een papieren bezoekersvergunning aanvragen?” of “Wat gebeurt er met mijn tegoed van de digitale bezoekersvergunning” U leest de antwoorden op alkmaar.nl/parkeren. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan naar het klantcontactcentrum van de gemeente via 14 072.

Verlenging van uw vergunning, ontheffing of abonnement

Al jaren loopt uw parkeerproduct van 1 februari tot en met 31 januari in het nieuwe jaar. Vanaf 2023 vindt de jaarlijkse verlenging van uw parkeerproduct op 1 mei plaats. Dat betekent voor het komende jaar dat uw parkeerproduct enkele maanden langer geldig is, namelijk tot en met 30 april 2023. Dit wordt automatisch geregeld bij het verlengen van uw huidige product. Uiteraard is dit eenmalig. Vanaf 2023 zijn de producten weer, net als altijd, 12 maanden geldig, van 1 mei tot en met 30 april. Wij verzoeken u om uw parkeervergunning, een ontheffing of een abonnement zo spoedig mogelijk te verlengen. U kunt hiervoor binnenkort gebruikmaken van het digitaal loket van P1. Volg de stappen uit de brief van P1 (deze ontvangt u binnenkort wanneer u een parkeerproduct heeft). Nieuwe aanvragen voor een parkeerproduct kunt u in 2021 nog regelen via coöperatie ParkeerService.

Parkeerbalie rond jaarwisseling 5 dagen gesloten

Om de overdracht van coöperatie Parkeerservice naar P1 goed te kunnen regelen, moet er ook op technisch gebied één en ander gebeuren. En dat betekent onder meer dat de balie van het parkeerservicebureau van 29 december 2021 tot en met 2 januari gesloten is. Vanaf 3 januari 2022 bent u weer van harte welkom aan de balie aan het Mallegatsplein 8, onder het Stadskantoor. Die heet vanaf dat moment Servicepunt Parkeren.