Terug naar het overzicht

P1 start binnenkort als parkeerdienstverlener in Alkmaar

P1 is per 1 januari 2022 de nieuwe parkeerdienstverlener van de gemeente Alkmaar. Het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad hebben onlangs kennisgemaakt met P1.

Wethouder Elly Konijn-Vermaas met (rechts) Michiel Tenge, Algemeen Directeur van Q-Park Nederland. P1 is onderdeel van Q-Park
Wethouder Elly Konijn-Vermaas met (rechts) Michiel Tenge, Algemeen Directeur van Q-Park Nederland. P1 is onderdeel van Q-Park

P1 is onderdeel van Q-Park, een grote internationale partij in de parkeerwereld, en is actief in de parkeerdienstverlening bij circa 50 gemeenten. “Wij kijken uit naar de samenwerking met P1 en verwachten dat hun kennis en ervaring een positief effect hebben op de kwaliteit van de parkeerdienstverlening in Alkmaar. Wij zullen dat blijven volgen”, aldus wethouder Konijn-Vermaas.

Wat gaat P1 doen voor Alkmaar?

P1 gaat het parkeerbeleid van de gemeente Alkmaar verzorgen. Ook gaat P1 de kwaliteit van dienstverlening en gastheerschap voor de inwoners, bedrijven en bezoekers verbeteren. Denk hierbij aan onder andere de handhaving van betaald parkeren op straat, het beheer en onderhoud van parkeervoorzieningen en de uitgifte en het beheer van parkeervergunningen en ontheffingen.

Inwoners, bedrijven en bezoekers kunnen gebruik blijven maken van de balie aan het Mallegatsplein. Aanvullend komt er een webwinkel om o.a. de parkeervergunningen digitaal aan te vragen en te verlengen.

Planning

Personen en bedrijven met een parkeerproduct in Alkmaar (zoals bijvoorbeeld een vergunning) worden eind november 2021 per brief door de gemeente Alkmaar geïnformeerd over de overgang. Vanaf 1 januari 2022 is P1 officieel de nieuwe parkeerdienstverlener voor Alkmaar en stopt de samenwerking met Coöperatie ParkeerService.