Terug naar het overzicht

Ringersplein wordt voetgangerszone waar je ook mag fietsen

De gemeente Alkmaar geeft voetgangers en fietsers prioriteit op het Ringersplein op de Noorderkade. Het Ringersplein heeft een nieuwe inrichting gekregen met groen, bankjes en een fontein. Vanaf 3 november 2022 is het plein een voetgangerszone waar je ook mag fietsen, gemotoriseerd verkeer is dan niet meer toegestaan.

De Noorderkade, tussen de Noorderstraat en de Kwakelkade, heeft een nieuwe inrichting gekregen die uitnodigt om te wandelen, fietsen en recreëren. Het gebied wordt een voetgangerszone zodat bewoners, voetgangers en fietsers veilig kunnen genieten van deze plek. Auto’s en andere motorvoertuigen mogen niet meer in het gebied. Om de gebruikers en bewoners te wijzen op deze verandering worden verkeersborden geplaatst.

“Het nieuwe Ringersplein is een prachtige plek geworden om te lopen, fietsen en recreëren. Met het instellen van een voetgangerszone zorgen we dat de gebruiker zich veilig voelt en geven we deze ruimte ook echt aan de gebruiker”, aldus Robert te Beest, wethouder Mobiliteit.

Laden en lossen

Het laden en lossen voor de bevoorrading van de winkels en horeca gaat in de nieuwe situatie via het binnenterrein van het winkelcentrum of via de Kwakelkade. Het verkeersbesluit wordt in de Staatscourant gepubliceerd en kunt u raadplegen via www.officielebekendmakingen.nl. In het verkeersbesluit staat ook hoe u bezwaar kunt maken op dit verkeersbesluit.