Terug naar het overzicht

Sportkampioenen uit Alkmaar in het zonnetje gezet tijdens sportgala

Alkmaarse sportkampioenen zijn maandagavond in het zonnetje gezet door de gemeente Alkmaar tijdens het sportgala in Poppodium Victorie. De kampioenen van 2020 en 2021 waren uitgenodigd voor een feestelijke avond gepresenteerd door Nick Renooij.

Wethouder Pieter Dijkman spelt gouden sportspeld op bij Thomas de Boer. Foto: Robert van der Eng

Wethouder Pieter Dijkman van Sport overhandigde tijdens de avond twee plaquettes, twee zilveren én een gouden sportspeld aan diverse sporters en teams. De Alkmaarse zwemmer Thom de Boer mocht de gouden sportspeld in ontvangst nemen vanwege zijn uitzonderlijke prestaties op het EK en WK eind 2021.

Het sportgala kon vanwege de coronamaatregelen al twee jaar op rij niet doorgaan. “We hebben gekozen voor een aangepaste versie van de invulling van het programma. Veel sporters hebben zich de afgelopen tijd niet optimaal kunnen voorbereiden op wedstrijden, of wedstrijden werden afgelast. Het vergelijken van de prestaties was in de ogen van de beoogde juryleden dan ook niet geheel eerlijk. Ook was er lange tijd veel onduidelijk over de openingstijden van de horeca. Vandaar dat we kozen voor deze opzet met een diner waar iedereen heel enthousiast op reageerde,” aldus Sanne Wunderink, namens Alkmaar Sport organisator van de avond.

Van de aanwezige sporters en sportteams werden er maar liefst vijf officieel gehuldigd door wethouder Dijkman. Ook deze huldigingen konden de afgelopen jaren niet of nauwelijks plaatsvinden op het gemeentehuis. Het kanopoloteam van Odysseus en tennisster Caroline de Vries ontvingen een plaquette, het heren softbalteam van Alcmaria Victrix en het senioren team van Trampolinevereniging Triffis ontvingen een zilveren sportspeld. De gouden sportspeld werd overhandigd aan zwemmer Thom de Boer, die op het EK en WK eind 2021 met zijn estafette teams onder andere de gouden medaille mee naar huis nam.