Terug naar het overzicht

Systeem met rolband in fietsenstalling De Overdekte

De trap van de fietsenstalling De Overdekte onder het Canadaplein wordt voorzien van een systeem met rolband en borstelgoot. Hierdoor kunnen mensen gemakkelijker met hun (zware) fiets de fietsenstalling in en uit. Het aanleggen van het systeem is een initiatief van gemeenteraadsleden Ben Bijl en Tineke Boucher.  

Het systeem met rolband 

Het systeem dat wordt aangelegd heet ‘VeloComfort’. Het bestaat uit een borstelgoot naar beneden en een rolband omhoog. De borstels zorgen ervoor dat de fiets tijdens de afdaling wordt afgeremd, waardoor de gebruiker zelf zijn/haar tempo kan bepalen. Met behulp van dit systeem is de fietsenstalling beter toegankelijk. De rolband is volgens planning half mei klaar voor gebruik.  

Deze aanpassing maakt de fietsenstalling voor meer mensen toegankelijk die anders liever hun fiets op straat zetten. In de stalling staan ze gratis, veilig en droog.

Christiaan Peetoom – Wethouder parkeren

Ben Bijl en wethouder Christiaan Peetoom bij rolband fietsenstalling Overdekte
Raadsleden Tineke Boucher en Ben Bijl met wethouder Christiaan Peetoom bij de rolband in fietsenstalling Overdekte

Alkmaar Fietst 

Het verbeteren van de toegankelijkheid van deze fietsenstalling is als actiepunt opgenomen in het Actieplan Alkmaar Fietst. Het doel van dit programma is zoveel mogelijk mensen te laten fietsen. Veilig en met plezier. Onderdelen van Alkmaar Fietst zijn onder andere het aanpakken van onveilige kruispunten, het uitbreiden van fietsenstallingen, fietspaden aanleggen en het stimuleren van fietsgebruik.