Terug naar het overzicht

Uitzending van De Avondetappe vanaf de Alkmaarse kasseien

Het tv-programma De Avondetappe van de NOS heeft op woensdagavond 6 juli een uitzending vanuit Alkmaar gemaakt. In het sportprogramma uitgezonden op NPO1 ontvangt presentator Dione de Graaff gasten uit de wielersport of liefhebbers daarvan. Er wordt nagepraat over de Tour de France-etappe van die dag.

Uitzending De Avondetappe aan de Munnikenweg in Alkmaar

De gesprekstafel op de Munnikenweg

Vorig jaar vond er ook al een uitzending van het programma vanuit Alkmaar plaats, toen met het Waagplein als decor. Dit keer koos de redactie heel toepasselijk voor de Munnikenweg in Oudorp als locatie. Deze kasseienstrook maakte ook in 2019 onderdeel uit van de finale EK wielrennen. De gesprekstafel stond woensdagavond letterlijk op de kasseien van de weg, zo ongeveer ter hoogte van de achtertuin van de in Oudorp woonachtige wielrenner Laurens ten Dam, die ook in het programma aan tafel verscheen. De andere gasten aan tafel waren Tom Dumoulin, Thomas Dekker en Niki Terpstra.

Woensdag stond in de Tour de France op het programma de ‘kasseien’-etappe tussen Binche en Longwy, op de grens van België en Frankrijk.

Alkmaar Fietst

De uitzending van dit programma in Alkmaar sluit goed aan bij de ambitie van de gemeente om fietsstad te worden. Deze ambitie is onderdeel van het langlopende programma Alkmaar Fietst. Het doel van dit programma is zoveel mogelijk mensen te laten fietsen. Veilig en met plezier. Onderdelen van Alkmaar Fietst zijn onder andere het aanpakken van onveilige kruispunten, het uitbreiden van fietsenstallingen, fietspaden aanleggen en het stimuleren van fietsgebruik.