Terug naar het overzicht

Vrouwendag 2024: dit is er te doen in Alkmaar

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. In de gemeente Alkmaar starten we dit jaar al op zondag 3 maart met het vieren van deze dag. Dit jaar luidt het thema: Eén wereld, duizend vrouwen.

In onze mooie gemeente kan je volop genieten van verschillende activiteiten. Hieronder vind je een overzicht:

High Heels Run

3 maart, de grootste en officiële viering van Vrouwendag begint dit jaar met een High Heels Run op het Canadaplein. Om 12.30 uur wordt het startschot gegeven door Wethouder Diversiteit, Christian Schouten. Geef je op voor de run of kom aanmoedigen.

Na de High Heels run kan je genieten van het plenaire gedeelte in de kleine zaal van TAQA Theater de Vest. De rest van de dag zijn er verschillende tours en workshops bij Stedelijk Museum Alkmaar en TAQA Theater de Vest.

Bekijk de programmering hier: Internationale Vrouwendag Festival 2024 – powered by WomanLink – WomanLink.

De goede mama

6 maart, bij Wijkcentrum Thuis in Overdie organiseert Bibliotheek, VROUWenKRACHT en Thuis in Overdie Vrouwendag van 09.00 uur tot 13.00 uur. De vrouwen van de huiskamer van Alkmaar bieden je een gratis lunch aan. Marisella de la Cuba, die een bijdrage leverde aan het boek ‘De goede mama’ leest haar levensverhaal voor. Daarnaast worden vrouwen uitgenodigd om in veilige sfeer met elkaar in gesprek te gaan. Aanmelden is gewenst en kan via vrouwenkrachtalkmaar@gmail.com.

Eye-opener voor alle mannen

Van 1 t/m 10 maart kan je naar de theatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag.

Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld. Kaarten en info: Wie de F* is TRIJN? – Karavaan