Terug naar het overzicht

Week van de Pleegzorg: Open je wereld

Voor meer dan 23.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. Daarom startte Pleegzorg Nederland de campagne ‘Open je wereld’. De landelijke campagne heeft als doel om meer pleegouders te werven. Pleegouders zijn namelijk heel hard nodig. Ook in de regio Alkmaar worden pleegouders gezocht. In Noord-Holland wachten ruim 100 kinderen op een plek in een pleeggezin. Daarom is er op 10 november een online informatiebijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerden.

Om pleegouders te vinden, organiseren de regionale pleegzorgaanbieders samen met de regio Alkmaar gemeenten een online informatiebijeenkomst. Na de online opening volgt er een korte introductie over het belang van pleegouderschap. Aansluitend is er een plenair gedeelte en kunt u vragen stellen tijdens het speeddaten met deskundigen.

Aanmelden

De online bijeenkomst is op 10 november en duurt van 20.00 uur tot 21.30 uur. Mensen die willen deelnemen aan de bijeenkomst kunnen zich vooraf aanmelden via deze pagina. Zij ontvangen vervolgens een presentatie en de uitnodiging voor de bijeenkomst op 10 november.

Open je wereld

Door deel te nemen aan de landelijke campagne Openjewereld.nu willen de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest samen met de pleegzorgaanbieders uit de regio nieuwe pleegouders vinden. Op www.openjewereld.nu kunnen geïnteresseerden een test doen, verhalen lezen van ervaren pleegouders en van pleegkinderen maar ook van de eigen ouders en hulpverleners.

Wethouder Elly Konijn-Vermaas:

Ieder kind verdient een veilige en stabiele omgeving waar het op kan groeien. Een gezin waar het zichzelf kan zijn en zich kan ontwikkelen. Juist voor deze kinderen is een toekomstperspectief zo hard nodig maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. Daarom zijn pleeggezinnen zo hard nodig. Als kinderen door omstandigheden even niet thuis kunnen wonen, dan bieden de pleegouders hen een tijdelijk ander thuis.