Terug naar het overzicht

Win een ton!

Maak kans op 1 van de 100 regentonnen die Samen Blauwgroen weggeeft. Gemeente Alkmaar is partner van Samen Blauwgroen en daarom kunnen alle inwoners van gemeente Alkmaar meedoen met deze actie. De regentonnen worden bij de winnaars thuisbezorgd en zijn compleet met alle aansluitmaterialen. 

Zo doet u mee 

Op samenblauwgroen.nl/wineenton kunt u meedoen aan een korte quiz. Weet u een antwoord niet? Geen nood, gewoon volhouden. Ook dan mag u meedoen. 

Vul na het beantwoorden van de vragen uw naam en contactgegevens in. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. De actie loopt nog tot en met 19 mei 2024. 

Het nut van een regenton 

Het lijkt alsof het in Nederland vaak en veel regent, maar er zijn ook steeds langere perioden van droogte. Door regenwater op te vangen in een regenton, raakt bij hevige regenval het riool minder snel overbelast. En met het water uit de regenton kunt u de tuin of de planten op het balkon water geven. Zo hoeft u tijdens een droge periode geen drinkwater te gebruiken. En zo maken we samen onze regio weer een beetje klimaatbestendiger. 

Meer weten? Kijk op samenblauwgroen.nl/bewoners   

Twee lachende mensen en een regenton