Terug naar het overzicht

Winactie: hoeveel stenen haalt u eruit voor een appelboom?

Onze leefomgeving wordt steeds warmer en natter. Veel plant- en diersoorten verdwijnen. Gelukkig kunnen we er samen wat aan doen. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen, helpt. Daarom is er nu een leuke winactie!

Winactie

Welke plek in de tuin maakt u vrij voor een appelboom? Hoeveel stenen haalt u er daarvoor uit? Of wat heeft u al gedaan voor het vergroenen van uw tuin? Laat het ons weten via www.deeltuinen.nl/win en inspireer andere inwoners. Met uw deelname maakt u kans op één van de 50 Elstar appelboompjes die worden verdeeld in Alkmaar! Gemeente Alkmaar deelt de ideeën op social media. Deelnemen kan tot 15 maart 2021.

Steen eruit, groen erin

Met stenen eruit en groen erin kan het water in de bodem zakken, daalt de temperatuur en wordt fijnstof afgevangen. Dat is gezonder voor ons, dieren vinden weer een leefgebied en het leven in de bodem verbetert. Bovendien is een groene omgeving aantrekkelijk en om van te genieten.

Vergroenen met bomen

Stichting Steenbreek, Stichting Deeltuinen, gemeente Alkmaar en een aantal andere gemeenten in Nederland slaan de handen ineen met deze actie voor het vergroenen van tuinen. Bomen vangen CO2 op. Met meer bomen komt er minder CO2 in de lucht. Dat helpt tegen klimaatverandering. Achter de appelboom schuilt ook een mooie symboliek. De boom staat voor vertrouwen en dankbaarheid. Door het planten van een appelboom plukt u straks letterlijk en figuurlijk de vruchten.

winactie appelboom

winactie appelboom