Terug naar het overzicht

Winnaar Vergroenquiz verrast door wethouder Te Beest

Maar liefst 451 bewoners deden in april mee aan de Vergroenactie in Alkmaar. Zij konden hun kennis testen in een speciale vergroenquiz. De gemeente verraste onlangs 25 winnaars van de quiz met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in), buur of familielid te geven. Het resultaat is een bloeiende gemeente Alkmaar!

Uitreiking prijs vergroenquiz met te Beest
Uitreiking prijs vergroenquiz aan mevr van Calker door wethouder te Beest

“Steeds meer inwoners zijn bewust van de waarde en het belang van groen. Met deze actie laten wij zien dat iedereen op zijn manier kan bijdragen. Van een groene omgeving, tuin of balkon worden mensen blij. Met de extra vergroenmix kunnen zij ook weer andere inwoners inspireren”, aldus wethouder Duurzaamheid Robert te Beest

De Vergroenquiz

Om kans te maken op een Vergroenmix konden inwoners deelnemen aan de Vergroenquiz. Dat is een korte en interactieve quiz waarbij de groenkennis van de inwoners op de proef werden gesteld. Van de 25 winnaars werd Inge van Calker op 10 mei extra verrast. Zij ontving de twee vrolijke Vergroenmixen persoonlijk thuis en uitgereikt door wethouder Te Beest.

Belang bloemen

De gevolgen van de klimaatveranderingen zijn zichtbaar. Zo neemt de hoeveelheid insecten af. Bloemen zijn een voedingsbron voor veel insecten. Vlinders en bijen gebruiken de nectar van bloemen en rupsen eten de blaadjes. Door het inheemse karakter van de bloemen in de vergroenmix, groeien ze in iedere tuin en zijn ze aantrekkelijk voor de Nederlandse biodiversiteit. Gemeente Alkmaar stimuleert bewoners om zelf bij te dragen en werkt aan het vergroenen van de openbare buitenruimte.

Stenen eruit, groen erin

De Vergroenactie is onderdeel van de campagne Steenbreek Alkmaar. Een campagne om bewoners bewust te maken van het belang van meer groen in de tuin. Steeds meer Alkmaarders vervangen stenen in hun tuin door planten. In de komende maanden bieden wij op verschillende data en locaties de mogelijkheid om een tuintegel of -steen om te ruilen voor een gratis tuinplant. Bijvoorbeeld bij de Doe Duurzaam bus en bij de Steenbreek-acties met wijkcentra. Verder organiseert Steenbreek Alkmaar 18 en 19 mei inspirerende tuinavonden bij wijkcentra De Over en Buurthuis Overdie Ontmoet. Ga voor meer informatie naar www.alkmaar.nl/duurzaambus en www.hortusalkmaar.nl/steenbreek