Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Uit een VOG blijkt dat iemands gedrag geen bezwaar is voor een baan, visum, emigratie of werkvergunning.

Vul eerst het aanvraagformulier VOG (pdf) van Justis samen in met de organisatie/instelling die de VOG van u nodig heeft. Zorg dat het formulier is ondertekend door u zelf en de organisatie/instelling en is voorzien van stempels en parafen. Scan de formulieren of maak er duidelijk leesbare foto’s van. U stuurt deze bestanden als bijlage mee met uw online aanvraag.

DigiD Logo

Log in met DigiD.

VOG aanvragen

Een VOG kunt u digitaal aanvragen met uw DigiD.

  1. U vult eerst het aanvraagformulier VOG van Justis samen in met de organisatie/instelling die de VOG van u nodig heeft. Zorg dat het formulier is ondertekend door u zelf en de organisatie/instelling en is voorzien van stempels en parafen. Scan de formulieren of maak er duidelijk leesbare foto’s van. U stuurt deze bestanden als bijlage mee met uw online aanvraag.
  2. Start de online aanvraag.

LET OP: Vul op het aanvraagformulier alleen de gevraagde gegevens in bij punt 1.1 en 1.2. Vanaf punt 2 moet de organisatie of opdrachtgever (indien zzp’er) waar u voor gaat werken deze gegevens invullen.

Hulp nodig bij uw digitale aanvraag of melding? Bezoek dan de pagina Digivangnet.

 

€ 41,35

Restitutie van de betaling is niet mogelijk. Let er daarom goed op dat het aanvraagformulier correct is ingevuld.

Lukt het u niet om zelf uw VOG online aan te vragen? Kom dan naar het Stadskantoor en vraag daar naar een digihost om u hierbij te helpen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten bij u heeft. En een DigiD inlogcode heeft. Anders kunnen wij u niet direct helpen. Heeft u nog geen DigiD? Vraag dit dan eerst aan via de website van DigiD.

Wilt u hulp bij het aanvragen en activeren van een DigiD? Bekijk dan waar en hoe u hulp kunt krijgen op de website van DigiD. Bekijk ook de informatie op de pagina Digivangnet.

Dienst Justis (de screeningsautoriteit van het Ministerie van Veiligheid en Justitie) beoordeelt de aanvraag en stuurt de VOG (of een afwijzing) binnen 2 tot 4 weken per post.

Voor Alkmaarse vrijwilligers die hun werk doen in Alkmaar of vanuit een Alkmaarse organisatie werken is het aanvragen van een VOG gratis. De gratis VOG kunt u digitaal aanvragen met uw DigiD.

  1. U vult eerst het aanvraagformulier VOG van Justis samen in met de vrijwilligersorganisatie die de VOG van u nodig heeft. Zorg dat het formulier is ondertekend door u zelf en de vrijwilligersorganisatie en is voorzien van stempels en parafen. Scan de formulieren of maak er duidelijk leesbare foto’s van. U stuurt deze bestanden als bijlage mee met uw online aanvraag.
  2. Daarnaast moet u de originele vrijwilligersovereenkomst of als u die nog niet heeft, een volledig ingevulde intentieverklaring als bijlage meesturen met uw online aanvraag.
  3. Start de online aanvraag.

Wilt u op afspraak langskomen voor deze aanvraag?

Neem dan het volgende mee:

  • Het ingevulde aanvraagformulier VOG van Justis.
  • Een ingevulde intentieverklaring aanvraag VOG.
  • Identiteitsbewijs.