De Mare

De Mare is een wijk in Alkmaar Noord. Op deze pagina vindt u alle belangrijke informatie over wat er speelt in uw wijk.

Nieuws uit De Mare

Noodafsluiting deel fietspad Herman Gorterpad

Het fietspad aan het Herman Gorterpad, tussen de Multatulilaan en de Wielingenweg, is per direct afgesloten. Er zijn scheuren ontdekt in het geluidsscherm boven het Herman Gorterpad ter hoogte van de fietstunnel. Dit maakt de route richting naar de tunnel mogelijk onveilig. Daarom is besloten om het fietspad en de fietstunnel per direct af te sluiten totdat er meer bekend is over de oorzaak. 

Heb jij een goed idee voor jouw wijk? Doe mee met Wij(k) aan zet

Heb jij ideeën hoe jouw wijk in Alkmaar nog mooier, beter of gezelliger kan worden? Dan is dit je kans! De gemeente Alkmaar is deze week het project ‘Wij(k) aan zet’ gestart. Bewoners kunnen ideeën om hun wijk te verbeteren delen. Daarna kunnen alle Alkmaarders stemmen op de voor hen beste ideeën. Per wijk realiseren wij drie verbeterpunten.

Geef uw mening over cultuur in Alkmaar

De gemeente Alkmaar gaat aan de slag met een cultuurvisie voor 2040, voor zowel de stad als de dorpen. Uw ideeën over kunst en cultuur in Alkmaar zijn voor ons heel waardevol. Vertel ons wat u graag ziet of doet, of juist mist in onze gemeente.

Uw contactpersoon voor de buurt

 • Schep steekt uit de aarde

  Buurtinitiatieven

  Wilt u een buurtbarbecue organiseren? Of heeft u een leuk idee voor meer groen in uw wijk?

Actuele thema’s

 • Waar werken we aan in De Mare?

  Met welke thema’s is het gebiedsteam in uw wijk aan de slag. Wat is belangrijk om te weten voor u als bewoners als het gaat om veiligheid. Of welke (nieuw)bouwprojecten zijn er?

Wijkcentra

 • Activiteitencentrum Het Vlijthof

  Activiteitencentrum Het Vlijthof, gelegen in het winkelcentrum de Mare, Beneluxplein 1 is een knus en gezellig activiteitencentrumwaar de 55-plusser zich echt thuis voelt.

 • Wijkcentrum de Mare Nostrum

  Wijkcentrum de Mare Nostrum is gevestigd aan de Arubastraat 2 in Alkmaar.

 • logo bibliotheek kennemerwaard

  Welkom bij jouw bibliotheek

  De bieb is een plek waar jij jezelf kunt ontwikkelen en waar iedereen welkom is. Lezen, leren, ontmoeten óf op zoek naar inspiratie en antwoorden. Het kan en mag allemaal. En als lid kun je nóg meer!