De Mare

De Mare is een wijk in Alkmaar Noord. Op deze pagina vindt u alle belangrijke informatie over wat er speelt in uw wijk.

Nieuws uit De Mare

8 maart: Opening droomplek op het Ringersplein

Wethouder Iterson Scholten opent op woensdag 8 maart om 17.00 uur een tijdelijke Droomplek op het Ringersplein. Dat doet hij door in de Droomplek met Alkmaarders te praten over hun dromen en wensen voor het toekomstig KanaalPark.

Eerste editie groen festival UPfest zeer geslaagd

Op zondag 15 januari vond de eerste editie van het nieuwe festival UPfest plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Het festival in het thema ‘green up your life’ bood bezoekers de gehele dag een grote variëteit aan programma. Van lezingen en een grote streekmarkt tot workshops voor jong en oud en theater. Met ruim 4000 bezoekers kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde eerste editie.

Stemmen op 15 maart voor de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen 2023

Op woensdag 15 maart 2023 is het weer zover. U mag weer stemmen. Op deze dag zijn er zelfs twee verschillende verkiezingen. U kunt uw stem uitbrengen voor de Provinciale Staten èn voor de Waterschappen. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda.

Uw contactpersoon voor de buurt

 • Schep steekt uit de aarde

  Buurtinitiatieven

  Wilt u een buurtbarbecue organiseren? Of heeft u een leuk idee voor meer groen in uw wijk?

Actuele thema’s

 • Waar werken we aan in De Mare?

  Met welke thema’s is het gebiedsteam in uw wijk aan de slag. Wat is belangrijk om te weten voor u als bewoners als het gaat om veiligheid. Of welke (nieuw)bouwprojecten zijn er?

Wijkcentra

 • Activiteitencentrum Het Vlijthof

  Activiteitencentrum Het Vlijthof, gelegen in het winkelcentrum de Mare, Beneluxplein 1 is een knus en gezellig activiteitencentrumwaar de 55-plusser zich echt thuis voelt.

 • Wijkcentrum de Mare Nostrum

  Wijkcentrum de Mare Nostrum is gevestigd aan de Arubastraat 2 in Alkmaar.

 • Buurthuis ’t Ambacht Alkmaar

  Buurthuis ’t ambacht is gevestigd aan de Glazenierstraat 1in Alkmaar.

 • logo bibliotheek kennemerwaard

  Welkom bij jouw bibliotheek

  De bieb is een plek waar jij jezelf kunt ontwikkelen en waar iedereen welkom is. Lezen, leren, ontmoeten óf op zoek naar inspiratie en antwoorden. Het kan en mag allemaal. En als lid kun je nóg meer!