Gebieden

In Alkmaar zijn er 5 gebieden die u ziet op het kaartje hiernaast. En in totaal 11 wijken. Zoek uw wijk met behulp van uw postcode (alleen uw cijfers).

gevonden.

Alkmaar Zuid

Alkmaar Zuid is een wijk die veel verschillende buurten heeft. De wijk is groen, onder andere door de vele parken, zoals het Cultuurpark Alkmaarderhout. De wijk heeft veel voorzieningen, zoals een ziekenhuis en drafbaan.

Overdie

De wijk Overdie kent vele culturen en dit houdt de wijk levendig en divers. Overdie kent daarbij een groot aantal voorzieningen, zoals een voetbalstadion, twee buurthuizen en een wijkcentrum.

Huiswaard/Vroonermeer

Huiswaard en de Vroonermeer zijn volop in ontwikkeling. In Vroonermeer wordt volop gebouwd en in Huiswaard worden woningen verduurzaamd.

Alkmaar West

Alkmaar West kent veel betrokkenheid van bewoners onderling. Er zijn 9 actieve buurtverenigingen.

De Mare

De Mare is een gevarieerde en gezellige woonwijk rondom het 2e grootste winkelcentrum van Alkmaar. De wijk biedt veel mogelijkheden voor ontspanning in het groen.

Daalmeer/Koedijk

De meest noordelijke gelegen wijken van Alkmaar met Daalmeer als een gezellige woonwijk uit de jaren 90 en Koedijk met haar eigen dorpse karakter.

Schermer

De Schermer bestaat uit 6 verschillende dorpen. Deze dorpen hebben allemaal hun eigen karakter en historie en kennen een bloeiend verenigingsleven. Stompetoren is het grootste en Driehuizen is het kleinste dorp in De Schermer.

Graft/De Rijp

Graft/De Rijp bestaat uit 7 verschillende dorpen. Deze dorpen hebben allemaal hun eigen karakter en kennen een actief verenigingsleven. De diverse dorpen zijn omgeven door veel water, ze liggen in de Eilandspolder of grenzen aan het Noordhollandsch Kanaal.

Oudorp

Oudorp is een wijk met nog steeds zijn eigen dorpse karakter. Oudorp kent veel verschillende buurten. Rondom vind je weidse vergezichten over de polders aan de ene kant, en het natuurgebied de Oudorperpolder aan de andere kant.

Alkmaar Centrum

Centrum is een dichtbevolkt stadsdeel. De historische binnenstad biedt veel cultuur en mogelijkheden voor ontspanning.

Hier ziet u een kaart van de gebieden van Alkmaar

Legenda

Gebied 1 = Alkmaar Noord

Gebied 2 = Oudorp en landelijk Alkmaar

Gebied 3 = Alkmaar Centrum

Gebied 4 = Alkmaar West

Gebied 5 = Alkmaar Zuid