Nieuws

Maria Barnas is de nieuwe stadsdichter van Alkmaar

Het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar heeft ingestemd met de voordracht van Maria Barnas (48) als nieuwe stadsdichter. Barnas is schrijver, dichter en beeldend kunstenaar.

Buitententoonstelling Legale Liefde op het Canadaplein geopend

Wethouder Diversiteit, Elly Konijn-Vermaas heeft vrijdag de buitententoonstelling Legale Liefde op het Canadaplein geopend. Deze tentoonstelling geeft aandacht aan ruim twintig jaar huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht. De gemeente Alkmaar neemt dit initiatief als Regenbooggemeente. De buitententoonstelling is vormgegeven door fotograaf Ernst Coppejans en is gratis te bezichtigen van 14 januari tot en met 3 februari op het Canadaplein.

Burgemeesters NHN doen oproep aan het kabinet: maak meer mogelijk en biedt perspectief

De burgemeesters van Noord-Holland Noord hebben een oproep gedaan aan het kabinet om meer mogelijk te maken en perspectief te bieden voor ondernemers, winkeliers, horeca en inwoners. In een open brief pleiten zij ervoor om bij de nieuw te nemen besluiten het sociale leven veilig en gereguleerd mogelijk te maken en om de ondernemers die zijn getroffen door de lockdown financieel voldoende te steunen.

Partners