Terug naar het overzicht

Denkt u op 5 april mee tijdens de gebiedsconferentie Alkmaars KanaalPark?

Wat ziet u straks het liefst langs de oevers van het Alkmaars Kanaal? Waar geniet u van natuur of ontspant u met vrienden? Ziet u ruimte om te sporten, voor kunst of een ander leuk initiatief? De gemeente Alkmaar nodigt iedereen uit mee te denken over de toekomst van het Alkmaars KanaalPark. Dit kan tijdens de gebiedsconferentie KanaalPark op woensdag 5 april vanaf 19.00 uur in de Stadsfabriek Alkmaar.

Het Alkmaars KanaalPark wordt een park langs beide oevers van het Noordhollandsch Kanaal, in totaal twee keer 6,5 kilometer oever. Wat er precies in dit park gaat komen, is nog niet besloten. Hierover wil de gemeente graag in gesprek met inwoners, ondernemers en organisaties uit Alkmaar. Parken zijn niet alleen groene ruimten in de stad, ze bieden ook ruimte om met vrienden of familie af te spreken, te wandelen, te sporten en te mijmeren. Meer informatie over het Alkmaars KanaalPark vindt u terug op www.alkmaarskanaal.nl/kanaalpark

Tijdens de conferentie lichten we de verschillende sferen van het Alkmaars Kanaal toe: ‘De Zachte Stad’ (Viaanse Molen en Rioolwaterzuiveringsinstallatie), ‘De Gastvrije Binnenstad’ (Overstad) en ‘De Stoere Stad’ (Overdie en Oudorp). En gaan we aan de slag met ideeën, wensen en belangen die rond die gebieden spelen.

Lukt het niet om aanwezig te zijn en hebt u wel een goed idee dat u graag met ons wilt delen? Ga dan naar www.alkmaarskanaal.nl/wens en deel uw wens op onze digitale wensenkaart.

Aaanmelden

  • Wanneer: 5 april 2023, 19.00 – 21.00 uur
  • Wat: Gebiedsconferentie Alkmaars KanaalPark
  • Waar: Stadsfabriek Alkmaar. (Oudorp) Marconistraat 5 in Alkmaar
  • Aanmelding: ga naar alkmaarskanaal.nl/kanaalpark-participatie