Denk mee over de toekomst van het Alkmaars KanaalPark

Wat zie jij het liefst langs de oevers van het Alkmaars Kanaal?

Wij nodigen je uit om mee te denken over de toekomst van het KanaalPark. Waar geniet je van natuur of ontspan je met vrienden? Zie je ruimte om te sporten, voor kunst of een ander leuk initiatief? Meedenken kan op verschillende manieren.

Bekijk de webpagina KanaalPark voor meer informatie.

Zet je wens op de kaart

Bekijk de wensen van andere Alkmaarders voor het Alkmaars KanaalPark op de digitale wensenkaart. Heb je zelf een goed idee? Zet jouw wens ook op de kaart! Geen uitgebreid plan? Geen probleem! Elke bijdrage is welkom.


Liever je wens via post of mail delen? Dat kan natuurlijk ook. Mail jouw wens naar alkmaarskanaal@alkmaar.nl  of stuur een brief naar: Gemeente Alkmaar, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar

Inspiratie nodig of benieuwd naar ideeën van andere Alkmaarders? Bekijk de documentaire “Alkmaarders aan het woord: Het Alkmaars KanaalPark”.

Wat gebeurt er met mijn ideeën?

Alle wensen en ideeën die worden opgehaald vatten we samen in een rapport. Dit dient als basis voor een ‘Ontwikkelplan KanaalPark’. Een ontwikkelplan beschrijft bijvoorbeeld hoe sport en spel, ontmoetingsplekken, kunst of cultuur worden ingepast in het park. Daarbij wordt ook rekening gehouden met verschillende verkeersroutes voor de auto, fietsers en wandelaars. In een volgende fase wordt het Ontwikkelplan verder uitgewerkt in zogenoemde uitwerkingsplannen.  

De ontwikkeling van het Alkmaars KanaalPark is een lang proces. Sommige delen zullen sneller ontwikkeld kunnen worden dan andere. Over de exacte invulling van de oevers langs het kanaal zal uiteraard nog uitgebreid worden gesproken met alle belanghebbenden.

Participatieavond juni 2023

Bekijk het verslag van de participatie in het voorjaar van 2023.

Op de hoogte blijven over de ontwikkeling langs het Alkmaars Kanaal?