Denk mee over de toekomst van het Alkmaars KanaalPark

Wat zie jij het liefst langs de oevers van het Alkmaars Kanaal?

Wij nodigen je uit om mee te denken over de toekomst van het KanaalPark. Waar geniet je van natuur of ontspan je met vrienden? Zie je ruimte om te sporten, voor kunst of een ander leuk initiatief? Meedenken kan op verschillende manieren.

Bekijk de webpagina KanaalPark voor meer informatie.

Kom naar de jongerentop Alkmaars KanaalPark

Het KanaalPark moet een plek worden voor heel Alkmaar, dus ook voor de jongeren! Maar wat zien jongeren het liefst langs de oevers van het Alkmaars kanaal? Speciaal voor jongeren organiseert de gemeente op 16 maart de Jongerentop Alkmaars KanaalPark. Tijdens de Jongerentop gaan we op zoek naar de manieren waarop het KanaalPark gebruikt kan worden door de jongeren van nu en de toekomst. Waar ga jij het liefst chillen met vrienden? Wat heb je daarvoor nodig? Zie jij jezelf sporten langs het kanaal? Wat voor sport zou je dan willen doen? De gemeente heeft veel vragen, maar er zijn vast ook veel dingen waar we nog niet aan hebben gedacht. In verschillende droomsessies is er plek voor alle wensen en ideeën.

Meer informatie over het programma volgt in de aankomende weken, maar inschrijven kan nu al! Help jij het KanaalPark de ideale chillplek te maken voor alle jongeren in Alkmaar? 


Kom naar de gebiedsconferentie Alkmaars KanaalPark

De gemeente organiseert op woensdagavond 5 april een gebiedsconferentie over het Alkmaars KanaalPark. Tijdens de bijeenkomst krijg je meer informatie over de huidige stand van zaken en denken en dromen we samen verder over de mogelijkheden voor de toekomst van het Alkmaars KanaalPark. Meer informatie over het programma volgt in de aankomende weken. Wil je je alvast aanmelden? Dat kan via de knop!


Zet je wens op de kaart

Bekijk de wensen van andere Alkmaarders voor het Alkmaars KanaalPark op de digitale wensenkaart. Heb je zelf een goed idee? Zet jouw wens ook op de kaart! Geen uitgebreid plan? Geen probleem! Elke bijdrage is welkom.


Liever je wens via post of mail delen? Dat kan natuurlijk ook. Mail jouw wens naar alkmaarskanaal@alkmaar.nl  of stuur een brief naar: Gemeente Alkmaar, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar

Inspiratie nodig of benieuwd naar ideeën van andere Alkmaarders? Bekijk de documentaire “Alkmaarders aan het woord: Het Alkmaars KanaalPark”.


Zoek ons op langs het Alkmaars Kanaal!

Op verschillende momenten dit voorjaar gaan we de straat op om in gesprek te gaan met voorbijgangers langs het Alkmaar Kanaal. Dit doen we aan de hand van verschillende kleinschalige activiteiten. Meer informatie volgt

Wat gebeurt er met mijn ideeën?

Alle wensen en ideeën die worden opgehaald vatten we samen in een rapport. Dit dient als basis voor een ‘Ontwikkelplan KanaalPark’. Een ontwikkelplan beschrijft bijvoorbeeld hoe sport en spel, ontmoetingsplekken, kunst of cultuur worden ingepast in het park. Daarbij wordt ook rekening gehouden met verschillende verkeersroutes voor de auto, fietsers en wandelaars. In een volgende fase wordt het Ontwikkelplan verder uitgewerkt in zogenoemde uitwerkingsplannen.  

De ontwikkeling van het Alkmaars KanaalPark is een lang proces. Sommige delen zullen sneller ontwikkeld kunnen worden dan andere. Over de exacte invulling van de oevers langs het kanaal zal uiteraard nog uitgebreid worden gesproken met alle belanghebbenden.

Tijdlijn

Najaar 2023

Ontwikkelplan Alkmaars KanaalPark gereed

5 april 2023

Gebiedsconferentie Alkmaars KanaalPark

16 maart 2023

Jongerentop Alkmaars KanaalPark 

Februari 2023

Start participatie

Januari 2023

Start project Alkmaars KanaalPark

Najaar 2022

Adviesrapport FeddesOlthof gereed

2 maart 2022

De oevers van het Noordhollandsch Kanaal wordt een park


Op de hoogte blijven over de ontwikkeling langs het Alkmaars Kanaal?