Terug naar het overzicht

Laat je inspireren tijdens de Week van de Circulaire Economie

Tijdens de landelijke Week van de Circulaire Economie (1 tot en met 5 februari) organiseert de gemeente Alkmaar in samenwerking met de regio West-Friesland en de Omgevingsdienst NHN een serie van 7 livestreams over circulair ondernemen.

In deze livestreams staat centraal hoe ondernemers zuinig kunnen omspringen met grondstoffen en daarmee geld kunnen verdienen. Kijk mee en ontdek hoe circulair ondernemen voor uw bedrijf een verdienmodel kan worden.

“Het is goed dat ondernemers zich op deze manier kunnen verdiepen in circulaire economie. Er liggen economische kansen voor ondernemers, terwijl we tegelijkertijd zorgen voor minder verspilling. Het verlangt innovatie en slimmer samenwerken door bijvoorbeeld ketens te vormen”, aldus wethouder Duurzaamheid Christian Braak.

Kansen

In een circulaire economie worden grondstoffen steeds opnieuw  gebruikt. Dat is noodzakelijk, omdat de aarde anders uitgeput raakt. In Noord-Holland wordt samengewerkt aan de doelstelling om de verspilling van grondstoffen sterk te verminderen. De circulaire economie is niet alleen noodzakelijk vanuit duurzaamheid, het biedt ook kansen. In de livestreams vertellen ondernemers welke circulaire stappen zij hebben gezet en hoe zij die rendabel maken. Hiermee willen zij andere ondernemers inspireren. Wilt u meedraaien in een circulaire economie en ontdekken wat circulair denken en doen voor uw bedrijf kan betekenen? Kijk en chat dan mee tijdens de livestreams!

Meer informatie

Ga voor meer informatie en links naar de livestreams naar www.nhnext.nl/week-van-de-circulaire-economie. De onderwerpen variëren van inkopen en aanbesteden tot geld verdienen en textielverwerking op circulaire wijze.

Programma

  • Maandag 1 februari 12.00 uur – Ondernemers produceren circulair energie: Een business case die werkt!
  • Maandag 1 februari 14.00 uur – Duurzaam groeien: Tips & tools voor circulair ondernemen
  • Dinsdag 2 februari 12.00 uur – Circulair boert goed!
  • Woensdag 3 februari 12.00 uur – Masterclass Circulair Inkopen: Inkoopinzichten van insiders
  • Woensdag 3 februari 14.00 uur – Circulair Textiel: Ondernemers pak je kans in deze keten!
  • Donderdag 4 februari 12.00 uur – Circulair Geld verdienen; deze ondernemer doet het!
  • Vrijdag 5 februari 12.00 uur – Circulair Renoveren & Ontwikkelen: Het pionieren voorbij