Terug naar het overzicht

Alkmaarse peuters kunnen de pot op!

We helpen ouders graag om kinderen sneller uit de luiers te krijgen. Daarom bieden we 100 ouders uit gemeente Alkmaar gratis toegang tot de zindelijkheidstraining app De Pot Op.

Op tijd zindelijk worden scheelt afval en geld

De gemiddelde leeftijd waarop kinderen zindelijk worden is nu 3 jaar. In de jaren ’40 gingen kinderen al rond 1 jaar op het potje. Deze ontwikkeling heeft een negatief effect op het milieu: een kind in wegwerpluiers veroorzaakt zo’n 300 kilo afval per jaar. Bovendien kosten wegwerpluiers ouders veel geld: zo’n 600 euro per jaar.

Klaar voor het potje

De meeste kinderen zijn rond 18 maanden al klaar om zindelijk te worden. Veel ouders weten dit niet en wachten tot hun kind zelf interesse gaat tonen in het potje. Terwijl er genoeg andere signalen zijn die erop wijzen dat een kind klaar is om zindelijk te worden.

Peuter zit op het potje en geeft een high five
Veel peuters zijn rond 18 maanden oud al klaar voor het potje. Foto: De Pot Op.

Eerder zindelijk dankzij handige app De Pot Op

We bieden 100 ouders gratis toegang tot de zindelijkheidstraining app De Pot Op. In de app kunt u eerst een aantal korte tests doen om te bepalen of uw kind en u er klaar voor zijn en welke aanpak van zindelijkheidstraining het beste bij jullie past. Deze tests zijn gratis beschikbaar voor iedereen. Wilt u als ouder daadwerkelijk aan de slag met zindelijkheidstraining dan kunt u zich aanmelden om gratis toegang te krijgen tot begeleiding en tips in de app.

Snelle en geleidelijke aanpak

De app biedt een snelle aanpak (in 3 tot 5 dagen uit de luiers) en een geleidelijke aanpak van 10 weken. Op basis van de tests biedt de app vervolgens uitleg op maat in video of tekst. De simpele instructievideos zijn, naast in het Nederlands en Engels, ook beschikbaar in het Arabisch, Turks en Pools.

In het forum van de app kunnen ouders ervaringen delen en vragen stellen aan zindelijkheidsexperts. Gemiddeld zijn kinderen in 12 dagen zindelijk met behulp van deze app.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over aanmelden voor gratis toegang tot de app vindt u op depotop.nu/alkmaar