Terug naar het overzicht

Gratis advies over verduurzaming menu’s voor Alkmaarse horecaondernemers

Wilt u als horecaondernemer geld besparen en uw menu verduurzamen? Tien horecaondernemers uit gemeente Alkmaar kunnen een gratis en vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek met een expert aanvragen.

Meer dan alleen voedselverspilling tegengaan

Tijdens een gesprek van ongeveer 1,5 tot 2 uur komen verschillende onderwerpen over gezonde en duurzame keuzes op het gebied van voeding aan bod. Denk aan voedselverspilling tegengaan, maar ook andere tips waarmee de CO2-uitstoot en kosten kunnen worden bespaard. U kunt hierbij denken aan lokale- en seizoensgebonden inkoop, en het promoten van meer groente en minder vlees op de menukaart. Ondernemers krijgen praktische tips en mogelijkheden om hun menukaart duurzamer en gezonder te maken. Daarbij krijgen ze ook tips om hun winstmarges te vergroten.

Enthousiaste ondernemers

De adviseurs van Greendish hebben in Alkmaar al meerdere enthousiaste horecaondernemers begeleid. Zoals Tom van Budget Broodjes:

Het adviesgesprek was duidelijk en met leuke tips. Wij zijn nog beter op verspilling gaan letten. We brengen dit nu wekelijks in kaart en vergelijken dit met andere vestigingen. Ook werkt elke vestiging samen met een lokale groenteboer die zo lokaal mogelijk producten inkoopt.

Kok in keuken, lachend
Foto: Greendish

Samenwerken aan een duurzamere toekomst voor de horeca in Alkmaar is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor het succes van lokale ondernemers. Ik nodig lokale horecaondernemers dan ook van harte uit om net als Budget Broodjes gebruik te maken van zo’n gratis adviesgesprek.

Wethouder Christiaan Peetoom

Voedselverspilling in de horeca

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 114 miljoen hoofdgerechten weggegooid in de horeca. Dit is 12% van het voedsel dat verspild wordt in Nederland. Elke kilo voedselverspilling zorgt voor gemiddeld 4,5 kg CO2-uitstoot en kost een ondernemer gemiddeld 7 euro. Door minder eten weg te gooien bespaart u niet alleen eten en geld, maar zorgt u ook voor minder CO2-uitstoot.

Meer informatie of aanmelden?

Stuur een e-mail naar circulair@alkmaar.nl