Terug naar het overzicht

Circulair ondernemen: nieuwe businessmodellen

Gemeente Alkmaar kondigt met trots de lancering aan van een nieuwe workshopreeks circulair ondernemen. Gericht op bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan een duurzame toekomst. De workshopreeks is gratis en open voor alle bedrijven en organisaties gevestigd in de regio Alkmaar.

  • Workshopleider: André Knol, Barbara Harskamp
  • Input: Coraline Noordzij, Projectmanager GP Groot, ketensamenwerking & partnerschappen
  • Locatie: GP Groot, Boekelerdijk 13, 1812 LV Alkmaar
  • Datum: Maandag 16 oktober. Inloop: 13.30 uur. Start: 14.00 uur tot 16.30 uur

In een volledig circulaire economie heb je samenwerkingspartners nodig. Alleen door samen een keten te vormen, kunnen er kringlopen ontstaan en kunnen grondstoffen op de beste manier opnieuw worden ingezet. Maar er komt nogal wat bij kijken om zo’n keten op te zetten en een van de belangrijkste vragen is het opstellen van de juiste waarde case. Want hoe zorg je ervoor dat het voor iedere partij in de keten een win-win situatie wordt? En hoe structureer je een keten, met de daarbij behorende governance en finance? En hoe doorbreek je bestaande principes, zodat er verdere stappen gezet kunnen worden?

Deze sessie gaan we aan de slag met tools als ‘Creative Problem Solving’ en gaan we ontdekken wat in jouw keten de beste vorm en methode is om dit vorm te geven. Hoe ziet het businessmodel voor jouw bedrijf en voor de hele keten eruit?

Deze workshop is onderdeel van een serie, maar alle workshops zijn ook los te volgen. Voor deze workshop is het fijn als je de workshop over ketensamenwerking hebt bijgewoond, of dat je zelf al actief bent binnen een bestaande keten.

Details

Aanmelden
Datum: 16 oktober 2023
Tijd: 14:00 - 17:00

Locatie:

GP Groot
Boekelerdijk 13
1812 LV, Alkmaar