Gebiedsconsulenten

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Bouwen en Wonen > Gebiedsconsulenten

Gebiedsconsulenten

 
     
Direct een melding doen Bewonersinitiatief indienen

Een vraag of idee over of voor uw wijk indienen:
- met DigiD
- zonder DigiD

 

Wijken - Ga naar uw consulent

Zuid
Oudorp
Overdie
Schermer
West
Huiswaard
De Mare
Daalmeer & Koedijk
Centrum
Graft & De Rijp
Vroonermeer

De gebiedsconsulenten

De gebiedsconsulenten zijn de ogen en oren van uw wijk of dorp. Zij zoeken de samenwerking met u op, kijken wat uw buurt nodig heeft en verkennen samen met u de mogelijkheden om bewonersinitiatieven te realiseren.

Samenwerken en samen ontmoeten

Van bewoners wordt tegenwoordig steeds meer verwacht. Zo ook als het gaat om de inrichting en de kwaliteit van de woonomgeving. De gebiedsconsulent zorgt ervoor dat de juiste mensen met elkaar in gesprek komen en maakt gebruik van een groot netwerk. Zij nemen het niet van u over maar ondersteunen u bij uw ideeën met als doel een prettige samenwerking en een betere woon/leefomgeving.

Partners

Het netwerk van de gebiedsconsulenten is breed. Gebiedsconsulenten zijn een belangrijke schakel tussen u en tal van organisaties, zoals de gemeente Alkmaar, Stadswerk072, Parkeerservice,  regiegroepen, politie, bewonersondernemingen, dorps- en wijkraden, woningbouwcorporaties, en (maatschappelijke) organisaties.

Bewonersinitiatief

Voor een leuk idee voor buurt of wijk kan subsidie aangevraagd. De regiegroepen, bestaande uit bewoners uit de wijken of dorpen, beoordelen de aanvragen. Ben je onder de 19? Dan gaat Regiegroep Jeugd met de aanvraag aan de slag. Ontdek de mogelijkheden!

Laatste wijziging: 27 augustus 2019