Terug naar het overzicht

Ere-insigne in Goud voor B. Slooten

Op zondag 19 juni reikte burgemeester Anja Schouten het Ere-insigne in Goud van de stad Alkmaar uit aan de heer Slooten. Dit deed ze in de pauze van het donateursconcert van Muziekvereniging Aurora, dat werd gehouden in De Rietschoot in Koedijk.

Ere-insigne in Goud van de stad Alkmaar voor de heer Slooten (Foto: JJFoto)

De heer Slooten kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor onder meer Muziekvereniging Aurora, waarvan hij al ruim 65 lid is. Hij begon als 9-jarig jongetje met muziek maken. Inmiddels is hij al ruim 40 jaar voorzitter. Onder zijn leiding en inzet gebeurde er veel. Hij was een enthousiaste en bevlogen voorzitter, die goed luisterde naar wat er binnen de vereniging leeft en handelde daar ook naar. Hij onderhield contacten met allerlei verenigingen. Bij het organiseren van concerten hielp hij mee met praktische zaken, zoals het inrichten van de zaal, sjouwen van instrumenten en het aankondigen van nummers tijdens een concert, met de daarbij behorende leuke weetjes over componist of muziekstuk. Hij hielp jarenlang bij het op- en afbouwen van de Auroraboot tijdens de Gondelvaart Koedijk. Verder houdt hij het archief bij en brengt dit tweejaarlijks naar het Regionaal archief, is betrokken bij lief en leed van de leden, betrekt jeugdleden bij de vereniging en het bestuur en maakte het boekje ‘Een godin van een eeuw’ ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging Aurora.

Vrijwilliger bij diverse organisaties

De heer Slooten was ook betrokken bij andere vrijwilligersorganisaties, onder meer als voorzitter van Koedijker Uitvaartvereniging De Laatste Eer, voorzitter van Stichting Johannes Bos (onder zijn leiding is aan de Kanaaldijk de molen De Gouden Engel gebouwd), bestuurslid van Koedijker Erfgoed (onderdeel van de Historische Vereniging Koedijk), vrijwilliger bij de Gondelvaartvereniging, mede-auteur van het Molenboek van de Vereniging Hollandse Molen, kloeter tijdens de kaasmarkt en vrijwilliger op basisschool De Komeet in Krommenie, waar hij jarenlang onderwijzer was.

Onderscheidingen

Tijdens de Lintjesregen in 2005 is de heer Slooten onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor diverse belangeloze werkzaamheden. Nu wordt hij vanwege zijn vele prestaties van zeer grote maatschappelijke waarde voor Alkmaar, onderscheiden met het Ere-insigne in Goud van de stad Alkmaar.

Over de gemeente Alkmaar

Bel de perstelefoon: (072) 5 48 95 55.