Terug naar het overzicht

Programma Duurzaam Alkmaar 2020-2024 goedgekeurd: aan de slag!

De gemeente heeft goedkeuring van de raad en gaat aan de slag met het programma Duurzaam Alkmaar 2020 – 2024 ! Het belangrijkste doel is om CO2-uitstoot te verminderen. Het programma past bij de visie van de gemeente: Alkmaar is een duurzame, klimaatbestendige, groene en schone gemeente. Een duurzame gemeente heeft oog voor de mens, het milieu en de kwaliteit van leven’.

Bekijk hier het vastgestelde programma Duurzaam Alkmaar 2020 – 2024.

Wat gaat er gebeuren? 

Er gebeurt al een hele hoop! Belangrijke projecten die al in gang zijn gezet zijn bijvoorbeeld het Energieleverend Geluidsscherm en de deelname aan de Regionale Energiestrategie (RES). Ook is Alkmaar een voorbeeldstad in het Europese project POCITYF en werkt de gemeente aan de warmte-visie om woningen te verduurzamen.

Wat kunt u als inwoner zelf doen?

Heel Nederland gaat de komende jaren verduurzamen. Zo moeten we allemaal van het gas af en zijn er allerlei oplossingen om uw woning beter te isoleren. Samen met onze partner Duurzaam Bouwloket bereiden we digitale informatiebijeenkomsten voor. Hiermee helpen we inwoners om de eerste stappen te zetten naar duurzaam wonen. Vind advies over duurzaam wonen op de website van het Duurzaam Bouwloket.