Subsidie Impuls Jongerencultuur

Wil je een culturele activiteit organiseren voor jongeren in de leeftijdscategorie 14 tot en met 27 jaar? Heb je daar geld voor nodig? Dan kom je misschien in aanmerking voor subsidie!

De afdelingen Cultuur en Jeugd willen dat jongeren in de gemeente Alkmaar meer cultuur maken en beleven. Met het geld van deze subsidie willen we in 2023 en 2024 ruimte maken voor nieuwe projecten. Initiatieven van de jongeren zelf dus!

Heb je een goed idee? Lees onderstaande informatie goed door om te bepalen of jij een aanvraag kunt doen.

Culturele organisaties en/of jongerenorganisaties uit de gemeente Alkmaar kunnen deze subsidie aanvragen.

En jongeren (14 t/m 27 jaar) die wonen in de gemeente Alkmaar maar niet verbonden zijn aan een culturele of jongerenorganisatie.

Bij cultuur moet je denken aan beeldende kunst, muziek, theater, letteren, erfgoed en (nieuwe) media.

In de nadere regels Subsidie staat precies waar een initiatief aan moet voldoen. Ook is het belangrijk om de eisen in de Algemene Subsidieverordening door te nemen.

Tip: Kom je niet in aanmerking voor deze subsidie? Dan is het Ik ben geweldig fonds misschien wat voor jou.

De subsidieregeling is open vanaf 1 augustus 2023 en loopt tot en met 31 december 2024. Houd er bij je aanvraag rekening mee dat je initiatief vóór 31 december 2024 moet hebben plaatsgevonden.

 Toekenning van subsidie gaat op volgorde van de datum van ontvangst. Alleen volledige aanvragen worden behandeld.

Voldoet jouw project aan de subsidieregels? Dan kun je starten met je aanvraag!

Doorloop de volgende stappen

  1. Download het format Activiteitenplan Impuls Jongerencultuur én het format Begroting Impuls Jongerencultuur en sla deze op;
  2. Vul de formats helemaal in;

    (Ben je nog geen 18 jaar? Dan moet je wettelijk vertegenwoordiger het formulier Activiteitenplan Impuls Jongerencultuur ondertekenen.)

  3. Log in met e-herkenning (voor organisaties) of log in met DigiD (voor personen)
  4. Vul het aanvraagformulier in. Upload de ingevulde formats en eventueel andere documenten – zoals een uitgebreid projectplan – die je wilt toevoegen aan je aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je een bevestiging van je aanvraag van het Subsidiebureau;
  5. Stuur een kopie van je aanvraag per e-mail naar Noëlle Batelaan en Sacha Zuiderduin via jongerencultuur@alkmaar.nl

De gemeente beoordeelt de aanvraag. Het college van burgemeester en wethouders beslist of je subsidie ontvangt. Je hoort dit binnen 13 weken. Bij toekenning ontvang je de subsidie zo snel mogelijk.

Tip: Een aanvraag doen kost tijd. Bereid je goed voor en vul de formats helemaal in. Zo voorkom je dat jouw aanvraag wordt afgewezen omdat er informatie ontbreekt.

Tip: Laat je aanvraag altijd nog door twee anderen lezen en vraag wat zij ervan vinden. Begrijpen ze je tekst goed? Ontbreekt er nog iets of kan de aanvraag juist korter?

Heb je praktische vragen, bijvoorbeeld over e-herkenning of hoe je moet aanvragen?

Neem dan contact op met het Subsidiebureau via telefoonnummer 14 072. Het Subsidiebureau is op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur. Of mail je vraag naar subsidiebureau@alkmaar.nl.

Voor inhoudelijke vragen over de subsidieregeling, kun je contact opnemen met:

Sacha Zuiderduin  (Beleidsadviseur Cultuur) via jongerencultuur@alkmaar.nl