Terug naar het overzicht

Alkmaarse Madelief, Thalissa en Lina gehuldigd na prestaties op NK Trampolinespringen

Madelief Wijkstra, Thalissa Wijkstra en Lina Joy Uljee van trampolinevereniging Triffis Alkmaar zijn gistermiddag in het zonnetje gezet vanwege hun prestaties op het NK Trampolinespringen, gehouden vlak voor de zomer, in Rotterdam. Sportwethouder Christiaan Peetoom ontving de jonge sporttalenten namens het college op het stadhuis voor felicitaties.

Thalissa (14) en Lina (15) wonnen tijdens het NK Trampolinespringen een gouden medaille bij het synchroonspringen. Daarnaast is Thalissa ook Nederlands Kampioen geworden bij het individueel springen. Ze had hierbij een grote voorsprong op haar tegenstanders. Beide talenten ontvingen van de wethouder een plaquette, als aandenken.

Madelief (19) heeft een gouden medaille gewonnen bij het synchroonspringen voor de senioren. Daarnaast behaalde zij ook een bronzen medaille bij het individueel springen senioren. Madelief ontving van de wethouder een zilveren sportspeld voor haar bijzondere prestaties op het hoogste niveau van de senioren.

Alle 3 de sportsters ontvingen daarnaast een bos bloemen en een tegoedbon voor een rondleiding door het stadhuis via de beleving “Met eigen Ogen”, die tot en met 8 oktober duurt.

Ook andere springsters van trampolinevereniging Triffis hebben knappe prestaties neergezet bij het NK Trampoline springen.

Bij de huldiging op het stadhuis waren familie, trainers en vertegenwoordiging van Alkmaar Sport aanwezig.

-Einde persbericht-

Meer informatie?
Bel dan met de perstelefoon van de gemeente Alkmaar, 072-548 9555. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar. U kunt ook een e-mail sturen naar communicatie@alkmaar.nl.

Op de foto staan drie trampolinespringsters uit Alkmaar , Madelief, Thalissa , Lina en wethouder sport Christiaan Peetoom. De springsters hebben een bos bloemen ontvangen voor hun prestatie op het Nederlands Kampioenschap.
070923_01: GEM. ALKM. HULDIGING TRAMPOLINESPRINGERS DOOR WETHOUDER SPORT CHRISTIAAN PEETOOM

Over de gemeente Alkmaar

Bel de perstelefoon: (072) 5 48 95 55.