Terug naar het overzicht

Alkmaarse Zomerkermis 2022

Van vrijdag 19 augustus tot en met zondag 28 augustus staat de zomerkermis weer als vanouds in de binnenstad van Alkmaar. Er staan maar liefst 71 attracties op de Alkmaarse zomerkermis met een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor het hele gezin.  Wethouder Citymarketing en Evenementen, Robert te Beest opent de zomerkermis op vrijdag 19 augustus om 16.00 uur aan de Kanaalkade, aan de kant van het politiebureau.

Meet & Greet
Voor de kinderen is er op woensdag 24 augustus een meet & greet met Smurfin en Sonic van 14.00 tot 14.45 en van 15.00 tot 15.45 uur uur op het Canadaplein.

Populaire dag
Kermis is een feest voor iedereen. Donderdag 25 augustus worden minder valide kinderen vanuit basisscholen en bewoners van enkele zorgcentra op uitnodiging door de gemeente en de kermisexploitanten in het zonnetje gezet. Het is deze dag ‘populaire dag’. Als het nodig is, wordt de snelheid van sommige attracties aangepast. Tevens zijn er deze middag clowns aanwezig en entertainer Louis Baerts vermaakt het publiek met goocheltrucs en ballonnen.

Spectaculaire eindshow
De gemeenteraad heeft in 2018 een motie aangenomen om de Alkmaarse kermis af te sluiten met een minder milieubelastende show. Dit jaar sluit de Alkmaarse zomerkermis af op zondag 28 augustus met een spectaculaire eindshow vanaf pontons op het Noord Hollands Kanaal met vlammen, laser en muziek. Toeschouwers kunnen dit zien om 22.00 uur vanaf de Kanaalkade en de Noorderkade voor het beste zicht.

Warenmarkt Alkmaar tijdelijk verplaatst
De warenmarkt van zaterdag 20 en 27 augustus wordt verplaatst van de Gedempte Nieuwesloot, het Hofplein, de Sint Laurensstraat en het Kerkplein naar de Koorstraat en De Heul.

Kermismuntjes
Ook dit jaar kunnen Alkmaarse kinderen, uit gezinnen die minder te besteden hebben, naar de kermis. Voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar liggen er 6 gratis kermismuntjes klaar. De kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm die in de gemeente Alkmaar wonen krijgen deze muntjes. Het grootste deel van die gezinnen ontvangt hierover automatisch bericht via de Alkmaarpas. Zij kunnen de muntjes ophalen met hun Alkmaarpas, tijdens het spreekuur van het VVV (Waagplein 2) op 16 en 18 augustus tussen 14.30 en 16.00 uur.  Tot en met 27 augustus kunnen de muntjes uitgegeven worden op de kermis. Daarna is er geen mogelijkheid meer om het tegoed in te wisselen en vervalt het recht op de gratis kermismuntjes.

Evenementen brengen leven en sfeer, zeker een terugkerend evenement zoals de Alkmaarse Zomerkermis. Dit jaar staan er als vanouds weer 71 attracties in het decor van onze binnenstad. Dit evenement gaat met de tijd mee want de afsluitende show van dit jaar is minder milieubelastend en is zeker spectaculair.”

Robert te Beest, wethouder Citymarketing en Evenementen

Kermis Alkmaar

Over de gemeente Alkmaar

Bel de perstelefoon: (072) 5 48 95 55.