Terug naar het overzicht

Overstadwandeling is geopend!

De opening van de Overstadwandeling was een groot succes! Programmadirecteur Marcel Janssen heette iedereen welkom en een betrokken bewoner opende vervolgens de Overstadwandeling. De wandeling is tot 14 augustus nog te lopen door Overstad.

Een bezoeker maakt een foto van het bord langs de wandelroute
Bezoeker neemt een foto van het bord langs de wandelroute.

In totaal waren zo’n 100 bewoners, ondernemers, eigenaren en andere geïnteresseerden aanwezig om deel te nemen aan de wandeling Tijdens de rondleiding door betrokken ambtenaren, hebben zij reactie gegeven op verschillende dilemma’s over de transformatie van Overstad. Tijdens de wandeling gingen we in gesprek met elkaar. Veel mensen zien in dat Overstad gaat veranderen en dat dit ook kansen biedt voor de toekomst. De huidige inrichting voldoet nog niet. Ook werd meer aandacht gevraagd voor meer diversiteit in het type woningen en hoe Overstad goed bereikbaar blijft. Het meedenken over mogelijke parken en plekken om te verblijven in het gebied werd ook goed ontvangen.  

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen op Overstad en wil je graag zelf de wandeling lopen? Kijk voor de route en meer informatie op www.alkmaarskanaal.nl/overstadwandeling