Terug naar het overzicht

Ere-insigne in goud voor Pieter en Adienne de Reus-Klaver

Op zondag 28 november reikte locoburgemeester Robert te Beest het Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar uit aan Pieter en Adienne de Reus van Dagwinkel de Reus in Grootschermer. De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsreceptie in het Genot van Grootschermer.

Locoburgemeester Te Beest verraste Pieter en Adienne de Reus-Klaver met een Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar (Foto: Fotostudio Natzijl)

Sinds 1923 bestaat de kruidenierswinkel in Grootschermer. Na bijna 99 jaar, is deze laatste winkel in het dorp Grootschermer gesloten. Pieter en Adienne de Reus runden deze winkel. Zowel de winkel als hun cateringbedrijf wordt niet voortgezet. Het pand van de winkel herbergde ook een postkantoor, schoenservice en stomerijservice. Na diverse aanpassingen leverde de Dagwinkel vers vlees, brood, banket en kaas van diverse topleveranciers uit de omgeving. Dagwinkel De Reus was ook een ontmoetingsplek voor mensen uit het dorp en veel verenigingen in het dorp maakten gebruik van de diensten van de zaak. Het ondernemersechtpaar sponsorde ook een groot aantal clubs en activiteiten.

Bezorgservice en buurtwinkeltjes

De heer De Reus bracht met eigen vervoer al zo’n 25 jaar lang de boodschappen aan huis bij klanten in Driehuizen, Zuidschermer, Stompetoren, Schermerhorn en andere dorpjes. Door de sluiting van de winkel, sluiten ook de buurtwinkeltjes in De Hornhoeve (Schermerhorn) en Zorgcentrum De Mieuwijdt (Graft). Deze winkeltjes moeten dus op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar

Voor hun jarenlange inzet voor de leefbaarheid in het dorp en de gemeentschap in Grootschermer en omliggende dorpen, ontving zowel Pieter de Reus als Adienne de Reus-Klaver het Ere-insigne in goud met de bijbehorende oorkonde, uit handen van locoburgemeester Te Beest.

Over de gemeente Alkmaar

Bel de perstelefoon: (072) 5 48 95 55.