Terug naar het overzicht

Lonneke van Heugten op 1 december haar eerste optreden als stadsdichter

Op 1 november jl. is poëet-performer Lonneke van Heugten gestart als de nieuwe Alkmaarse stadsdichter. Op vrijdag 1 december zal zij haar eerste publieke optreden hebben in het CultuurCafé van Fabrique Unique aan de Pettemerstraat nummer 37 in Alkmaar.

Het CultuurCafé is de uitgelezen plek om mijn eerste stadsgedicht voor te dragen. Ik sta volledig achter de ambitie van Fabrique Unique om mensen uit de culturele sector met elkaar te verbinden. Zo ontstaan er nog meer mooie ideeën en samenwerkingen. Dat is belangrijk, want kunst geeft hoop en inspiratie in deze uitdagende tijd. Ik hoop 1 december een ode te brengen aan cultuurminnend Alkmaar.

Stadsdichter Lonneke van Heugten

Foto van de Alkmaarse stadsdichter Lonneke van Heugten
Stadsdichter Lonneke van Heugten. Foto: Keith Montgomery 

Het CultuurCafé
Op vrijdag 20 oktober is het Fabrique Unique CultuurCafé officieel geopend. Dit initiatief van Unieke Zaken richt zich op iedereen die actief is in de podiumkunsten. Dansers, decorbouwer, regisseurs, poppenspelers en ook subsidieverstrekkers – dit is slechts een kleine selectie uit het type creatieveling dat van harte welkom is bij het CultuurCafé. Aanmelden als toeschouwer is niet nodig. Het CultuurCafé is op 1 december geopend van 16:00 tot 19:30 uur

Er is die avond een podium beschikbaar waar iedereen iets kan laten zien of horen, een nieuw project kan aankondigen of een oproep kan doen. Er is één voorwaarde: het podiummoment mag niet langer dan 4 minuten en 33 seconden duren.

Ik kijk uit naar 1 december. Ik ga zeker een bezoek brengen aan het CultuurCafé die avond – in de eerste plaats om Lonneke in actie te zien, maar ook om de optredens van andere creatieve geesten te aanschouwen. Het CultuurCafé is één van de leuke nieuwe plekken binnen de gemeente waar creatievelingen terecht kunnen. Ik ben blij dat Alkmaar deze plek rijker is.

Wethouder Anjo van de Ven

-Einde persbericht-

Meer informatie?
Bel dan met de perstelefoon van de gemeente Alkmaar, 072-548 9555. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar. U kunt ook een e-mail sturen naar communicatie@alkmaar.nl.

Over de gemeente Alkmaar

Bel de perstelefoon: (072) 5 48 95 55.