Terug naar het overzicht

Luke de Weert ontvangt Gouden Sportspeld

Donderdag 30 november zijn er 5 Alkmaarse sportkampioenen gefeliciteerd met hun knappe sportprestaties. Samen met familie, vrienden en trainers werden de sporters door wethouder Sport Christiaan Peetoom ontvangen in het stadhuis.

Vijf sporters staan met een bos bloemen en hun prijs in het stadhuis. Derde van rechts staat wethouder Sport Christiaan Peetoom
Wethouder Sport Christiaan Peetoom samen met de 5 sportkampioenen en hun prijzen in het stadhuis (Foto: JJFoto)

De sporters vertelden tijdens een presentatie zelf over hun sport, hun kampioenswedstrijd en lieten daarbij zelf ingestuurde filmpjes en foto’s zien. Daarna ontvingen ze felicitaties en een unieke Alkmaarse sportprijs uit handen van de wethouder.

Wethouder Sport, Christiaan Peetoom:

‘Vandaag had ik de eer om Alkmaarse topsporters in het zonnetje te zetten! Zij hebben uitzonderlijke prestaties geleverd waarmee de gemeente Alkmaar goed op de kaart staat. Ik ben enorm trots op onze kampioenen. Nogmaals gefeliciteerd!’

NK Open Water Zwemmen

De zwemmers Hans Schoenmakers en Paul Oudendijk behaalden een gouden medaille tijdens het Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen. Zij waren bij de masters 50+ en masters 40+ de snelsten. Beiden ontvingen een verzilverd Waaggebouwtje voor deze mooie prestatie. Amber Kunst, vorig jaar sporttalent van Alkmaar, wist dit jaar tijdens het Nederlands Kampioenschap het Open Water Zwemmen in haar leeftijdscategorie te winnen. Zij ontving voor deze prestatie een plaquette.

NK Judo

Esmee Vendrig werd als 13-jarige Nederlands Kampioen Judo bij de meiden onder 15 jaar. Ook zij ontving een plaquette uit handen van de wethouder.

Acrobatic Paragliding

Luke de Weert doet een sport die niet in Nederland beoefend wordt: Acrobatic Paragliding. Hij trainde op alle mogelijk plekken in de Alpen en Spanje. In 2023 waren er in totaal 5 wedstrijden, waar de besten ter wereld aan mee deden. Tijdens de laatste run van de laatste wedstrijd moest hij alles uit de kast halen om met het juiste puntenverschil winnend te kunnen eindigen. In het bijzijn van familie en vrienden wist hij de wereldbeker in huis te halen. Een geweldige prestatie waarvoor hij op deze avond een Gouden Sportspeld ontving.

Over de gemeente Alkmaar

Bel de perstelefoon: (072) 5 48 95 55.