Terug naar het overzicht

Participatie over mogelijke nieuwe locatie Tiny Houses van start

Het Nuon-terrein aan de Helderseweg is momenteel de plek waar de vijf tiny houses gevestigd zijn in Alkmaar. De verlenging van het tijdelijk gebruik van deze locatie loopt tot en met 31 december 2023. Er is gezocht naar een nieuwe, tijdelijke, woonlocatie van 10 jaar voor deze vijf kleine woningen en er is een locatie op het oog – het voormalig Mobi-terrein aan de Zeswielen in Alkmaar.

De voormalig Mobi-locatie aan de Zeswielen in Alkmaar is een stukje grond tussen de Zeswielen en de Rekerdijk. Het college is benieuwd hoe de omgeving denkt over een mogelijke verplaatsing. Om die reden zijn de bewoners van de tiny houses nu aan de slag gegaan met de participatie – het raadplegen van de bewoners en ondernemers van de Zeswielen-omgeving. Zij worden met een flyer op de hoogte gebracht van het idee en ontvangen tegelijkertijd ook een uitnodiging voor een kennismaking met de bewoners tijdens een inloopmiddag op 14 oktober 2023 op het Nuon-terrein.

Ik vind tiny houses, een mooie, eigentijdse woonvorm. In mijn vorige periode kwam het eerste tiny house in Alkmaar:  ‘Marjolein in het klein’. Ik ben blij dat de  de bewoners van de tiny houses, samen met de gemeente, goed hebben nagedacht over de participatie. De uitkomst van de participatie speelt een belangrijke rol  in het besluit over de  verplaatsing. We nemen dit soort beslissingen ten slotte niet alleen, maar samen met de Alkmaarders.

Wethouder Anjo van de Ven

Een tiny house
Wat is een tiny house eigenlijk? Een tiny house is letterlijk: een klein huis. Het zijn kleine, volwaardige, vrijstaande woningen van maximaal 50m2 vloeroppervlak. Het idee van zo’n klein huis is om duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker te leven. Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën – idealiter is de woning (deels) zelfvoorzienend. 

Inloopmiddag voor belanghebbenden
Op zaterdag 14 oktober organiseren de bewoners van de tiny houses  een inloopmiddag voor de belanghebbenden op het Nuon-terrein aan de Helderseweg – de locatie waar zij op dit moment wonen. Tijdens deze inloopmiddag kan er door hen kennisgemaakt worden met de bewoners, kunnen de tekeningen van het plan bekeken worden en kunnen geïnteresseerden de huisjes en tuinen bekijken om een goed beeld te krijgen van wat een tiny house nu eigenlijk inhoudt. De opmerkingen en tips van de aanwezigen worden bijgehouden en worden opgenomen in het uiteindelijke participatieverslag.

-Einde persbericht-

Meer informatie?
Bel dan met de perstelefoon van de gemeente Alkmaar, 072-548 9555. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar. U kunt ook een e-mail sturen naar communicatie@alkmaar.nl.

Over de gemeente Alkmaar

Bel de perstelefoon: (072) 5 48 95 55.