Terug naar het overzicht

Saskia Weerstand opent Tulpenkaasmarkt

Op vrijdag 14 april gaat om 10.00 uur de jaarlijkse Tulpenkaasmarkt op het Waagplein van start. Voor de zesde keer sieren deze dag zo’n 20.000 tulpen de kaasmarkt. Dat levert prachtige Hollandse plaatjes op. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt burgemeester Anja Schouten, Saskia Weerstand in het stadhuis. Om 10 uur luidt Saskia Weerstand de bel op de kaasmarkt, het sein dat de kaasmarkt begint. Na afloop van de Kaasmarkt, die duurt tot ongeveer 13.00 uur, delen de kaasmeisjes de tulpen uit aan de bezoekers.

Travel blogger en presentator Saskia Weerstand weet als geen ander unieke plekjes in Nederland en ver daarbuiten te vinden. Als travel blogger reist ze met haar gezin de hele wereld over. Als Saskia niet op reis is en de mooiste plaatjes deelt met haar volgers op Instagram of haar Youtube kanaal, geniet ze van de prachtige omgeving van Noord-Holland, waar ze sinds een paar jaar elke dag van kan genieten als inwoner van Castricum.

Uit je bol
In de tweede helft van april staan de fleurige tulpen in de velden rondom Alkmaar op zijn mooist. Waar kan je naar toe om van dit kleurrijke spektakel te genieten? Twee tips:  In de Schermer barst het van de tulpenvelden. Fiets bijvoorbeeld de Leeghwaterroute (fietsroute is te koop bij Alkmaar Store/VVV), dan kom je ze sowieso tegen. Soms moet je misschien een beetje afwijken van de route om de mooiste plekjes te vinden, gelukkig vallen de tulpenvelden lekker op. In de polders tussen Alkmaar en de kustplaatsen staan ieder jaar heel veel bollenvelden in bloei. Fiets door de Egmondermeer (het gebied tussen Alkmaar, Heiloo, Egmond aan den Hoef en Bergen) en zoek de fietspaadjes tussen de weilanden op. Dan komt de kleurenpracht je vanzelf tegemoet.

Ga lekker naar buiten en zoek eind deze maand de bollenvelden op. Ze zijn prachtig. Een belangrijke kanttekening: loop niet zomaar een tulpenveld in. Als je in de paden loopt, kun je tulpen beschadigen en bacteriën en schimmels verspreiden. Ook tulpen plukken is natuurlijk niet de bedoeling. Foto’s maken kan natuurlijk wel, dit unieke Hollandse kleurenspektakel wil je niet missen.

Miranda Tonkes, manager Alkmaar Store / VVV

Alkmaarse kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 31 maart tot en met 29 september 2023 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de vrijdagochtend kaasmarkt is er altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie.

Over de gemeente Alkmaar

Bel de perstelefoon: (072) 5 48 95 55.