Oudorp.

Thuishaven voor vernieuwing

Laat het ronken, laat het bonken: morgen komt eraan. Het beweegt, het bruist en het leeft aan de twee oevers in dit gebied boordevol kansen voor nieuwe bedrijvigheid en woonplezier. Hier wordt aan de weg getimmerd. Bedenk het, maak het, beleef het.

Ambitie

Bedrijventerrein Oudorp ontwikkelt naar een stoere stad. Waarin gewoond en gewerkt wordt. Binnen Oudorp zijn er al verschillende plannen die worden gerealiseerd zoals woningbouw Jaagpad en Culturele Broedplaats De Drukkerij. Ook wordt er gewerkt aan verschillende nieuwe herontwikkelingen zoals: wonen en werken op locaties van o.a. Campina, Witsen en Derco.

Projecten

Artist impression Jaagpad

Jaagpad

Stads wonen met de voordelen van ruimte en bereikbaarheid. Dat is project Jaagpad. Jaagpad ligt aan de rand van het centrum van Alkmaar. Binnen 15 wandelminuten sta je op het Waagplein. Op de fiets ben je er in vijf minuten. De appartementen hebben een eigen parkeerplaats, een ruim balkon, weids uitzicht én liggen aan het Noordhollandsch Kanaal.

Artist impression broedplaats-drukkerij

Culturele Broedplaats De Drukkerij

Deze broedplaats combineert een publieke functie met een werk- en creëerplek voor culturele en creatieve ondernemers. Bekende Alkmaarse initiatieven als Koel310, De Karavaan, De Kaasfabriek en Bureau Permanent hebben hier hun ‘eigen plek’. In de ruimte voor Urban Sports komen bijvoorbeeld beachvolleybalvelden en een freerun- en skatehal.

Artist impression van De Staalmeester

De Staalmeester

Deze broedplaats combineert een publieke functie met een werk- en creëerplek voor het perceel van Derco B.V. zijn er nieuwbouwplannen. Het plan krijgt de naam De  Staalmeester. De naam ‘De Staalmeester’ is een ode aan alle harde werkers die in het verleden en nog steeds op dit bedrijventerrein werken.

Campinaterrein

De Poort van Oudorp

Waar tot 2005 de kaasopslag van zuivelcoöperatie Campina stond, verrijst vanaf 2023 een modern, trapsgewijs opgebouwd complex van ongeveer 150 woningen.

Eerste-stedenbouwkundige-verkenning-Witsenterrein-040121

Witsenterrein

Na verhuizing van jachtwerf Nic. Witsen komt in Oudorp een terrein van 4,1 hectare groot beschikbaar voor hertontwikkeling.  In een eerste stedenbouwkundige verkenning gaat ontwikkelaar BPD uit van de bouw van minimaal 600 woningen en 5.900 m2 werkruimte.

Uitgelicht.

Onderzoek naar mogelijkheden transformatie Witsenterrein gestart

De gemeente Alkmaar en BPD Bouwfonds gebiedsontwikkeling (BPD) hebben afspraken gemaakt over de planontwikkeling voor het Witsenterrein in Oudorp. BPD onderzoekt samen met de gemeente de mogelijkheden om dit terrein te transformeren naar een gemengd woon- en werkgebied zoals dat is weergegeven in het Ontwikkelbeeld van Oudorp.

“We zijn er trots op en kijken verwachtingsvol uit naar de start van de werkzaamheden”

Interview met Frits de Koning, projectontwikkelaar Ouwehand. Ouwehand ontwikkelt Jaagpad in Oudorp en Frits vertelt over de stand van zaken.

Digitale informatiebijeenkomst de Poort van Oudorp

Ben je benieuwd naar de plannen voor de Poort van Oudorp? Meld je dan nu aan voor de online informatiebijeenkomst op 21 april van 19.00 tot 20.00 uur. Deze avond geven de ontwikkelaar en de architect een presentatie over de inhoud van het plan, de planning en het vervolgproces. Uiteraard is er op de avond de mogelijkheid tot het stellen van vragen en het inbrengen van ideeën. De avond wordt begeleid door communicatiebureau Bureau Buhrs.