Kanaaldijk.

Kanaaldijk is volledig georiënteerd op het Noordhollands Kanaal, wat inhoudt dat nagenoeg alle woningen uitzicht op of over het water krijgen. Een onderscheidend gegeven, want waar vind je dit nou in Alkmaar? Op loopafstand bevinden zich alle nodige voorzieningen en recreatiemogelijkheden. Even de stad in? Dan ben je met een kwartiertje fietsen in het centrum. Een fijne, rustige woonlocatie met alles binnen handbereik.

In 2017 heeft projectontwikkelaar BPD de voormalige bedrijfsgebouwen van Rijkswaterstaat aan de Kanaaldijk aangekocht. BPD heeft voor dit perceel een woningbouwplan gemaakt met 160 appartementen verdeeld over vijf gebouwen in een groene setting. Het plan van BPD geeft invulling aan de visie voor Alkmaar om stedelijk en compact te bouwen met het gezicht naar het Noordhollandsch Kanaal. Het plan past in de kaders en uitgangspunten van het Omgevingsbeeld Kanaalzone en het Ontwikkelbeeld Viaanse Molen. Daarnaast voorziet het plan natuurlijk in de grote behoefte aan woningen in onze stad.

De Kanaaldijk telt straks vijf verschillende woongebouwen met diverse woningtypen, van starters- en doorstroomwoningen tot zeer riante appartementen. Zo is er voor iedereen een woning die past. De unieke ligging aan het water wordt goed benut. Naast dat bewoners kunnen genieten van het fraaie uitzicht wordt er momenteel gekeken naar de realisatie van een aantal ligplaatsen voor bootjes.

De kaders en uitgangspunten voor Viaanse Molen vind je in het Omgevingsbeeld Kanaalzone en het Ontwikkelbeeld Viaanse Molen.

Planning.

September 2022

Start verkoop

Voorjaar 2022

Een hand houdt een stempel vast

Aanvraag omgevingsvergunning

Nieuws.

Ontwikkelen in het Alkmaars Kanaal: waar moet ik rekening mee houden?

Alkmaars Kanaal biedt een stroom van mogelijkheden om te ontwikkelen. Maar waar moet je rekening mee houden als je aan de slag wil? We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om een totaalbeeld te vormen van het beleid en hoe dat in de praktijk uitpakt.

Vier vragen aan de landschapsarchitect van het project Kanaaldijk

Gebiedsontwikkelaar BPD heeft Lodewijk Baljon landschapsarchitecten ingeschakeld voor het ontwerp van de openbare ruimte. Wij spraken Wouter Evers, over de plek, de ontwerpinspiratie en de plannen van project Kanaaldijk.

Kanaaldijk 301: volgende stap transformatie Alkmaars Kanaal

Christian Braak, wethouder Gemeente Alkmaar en Peter van Oeveren, projectdirecteur BPD Gebiedsontwikkeling, hebben een overeenkomst ondertekend voor de herinrichting van Kanaaldijk 301, het voormalige districtskantoor van Rijkswaterstaat. Er wordt nu een ontwerpbestemmingsplan gemaakt.