Terug naar het overzicht

Bestemmingsplan Ringerskwartier vastgesteld

De gemeenteraad van Alkmaar heeft het bestemmingsplan Ringerskwartier vastgesteld. Het Ringerskwartier gaat over de herontwikkeling van de terreinen rondom de voormalige chocoladefabriek Ringers en vormt de schakel tussen het historische centrum van Alkmaar en het moderne Overstad met een strategische ligging langs het Alkmaars Kanaal.

Wonen in Ringerskwartier is karaktervol wonen: op een prominente plek met diepe wortels in Alkmaar. Je proeft de historie, maar woont toch in een modern stukje stad dat van alle gemakken is voorzien. Je bent onderdeel van de historische binnenstad, waar je – met het brede Kanaal op de voorgrond – fantastisch uitzicht op hebt. Omgekeerd zijn de fabriek, het plein en de bijzondere nieuwbouw ook goed zichtbaar vanuit de stad.

Lekker wonen

Wonen in Ringerskwartier is lekker wonen: aan de zonnige zijde van het kanaal woon je zorgeloos en comfortabel in een moderne en energiezuinige woning. Vanuit je woonkamer of vanaf je terras kijk je uit over het Kanaal waar boten varen en waarlangs mensen wandelen en fietsen. Geniet thuis van een kopje koffie, wijntje of lekkere maaltijd, of loop met hetzelfde gemak even de stad in om een terrasje te pakken.

Woningen

Met het bestemmingsplan wordt de bouw van maximaal 285 woningen mogelijk gemaakt. De voorgenomen ontwikkeling is erop gericht om woningen te realiseren voor mensen van uiteenlopende leeftijden, levensfasen én portemonnees. De appartementen variëren van circa 45 m² gebruiksoppervlak tot circa 175 m². Minimaal 30% van de woningen valt binnen de sociale sector, en circa 10% van de woningen wordt uitgevoerd als middeldure huur.

Bebouwing

De nieuwbouw in het Ringerskwartier voorziet in meerdere typen gebouwen: een gebouw met een groene uitstraling en woongebouwen met een wijds uitzicht. Naast wonen biedt het plan commerciële ruimten op de begane grond en inpandige parkeerplaatsen voor bewoners. De, in architectuur vriendelijk ogende en ingetogen, gebouwen variëren in hoogte, waardoor er een speels ritme ontstaat en alle woningen zicht hebben op het kanaal en de binnenstad.

Het project zal volgens planning ongeveer begin 2025 opgeleverd worden.

Meer informatie
www.nieuwbouw-ringerskwartier.nl