Terug naar het overzicht

Cascade in stationsgebied wordt microdorp

In het stationsgebied wordt druk gebouwd aan Cascade. Een project dat duurzaam ontwikkeld wordt, met veel oog voor de toekomstige bewoners. Het is het eerste gebouw in Alkmaar dat volledig vanuit bewonersperspectief is ontwikkeld. Met een eigen deelconcept voor onder andere eigendommen, het gebruik van het dakterras en de deelauto. Via een digitale ontmoeting (bewonersapp) voor de onderlinge contacten. Een microdorp dus eigenlijk, waar mensen elkaar kunnen vinden en helpen.

Vandaag betaalbaar en duurzaam bouwen voor de wereld van morgen

Hartje stad, met om de hoek de trein richting Amsterdam en Den Helder en Hoorn, wordt gebouwd aan een fraai woonplan, Cascade. Met Cascade willen de ontwikkelaars vandaag duurzaam bouwen voor de wereld van morgen. Dit woonplan met 87 appartementen, waarvan 50% in het betaalbare segment, zorgt door de groene en trapsgewijze opzet voor een herkenbare verbinding met de directe omgeving.

Ontmoeten op dakterras en digitaal

De ontwikkelende partijen Timpaan en Bot Bouw bieden bewoners de mogelijkheid tot ontmoetingen. Met een speciale app kunnen bewoners contact houden met elkaar. Cascade wordt zo een echt micro-dorp waar het fijn wonen is. Een plek waar je niet alleen voor jezelf leeft, waar je ook eens omkijkt naar de buren. Het echte dorpse gevoel, maar dan in en om het gebouw.

De woningen hebben een eigen balkon, en er komt een gezamenlijk dakterras. Hier zit je buiten in een mooie, groene omgeving, ontmoet je de andere bewoners en je kan bijvoorbeeld met de andere bewoners de tuin onderhouden. Een mooie nieuwe plek in Alkmaar waarvan de woningen in korte tijd allemaal verkocht waren.

Meer informatie over dit  microdorp in Alkmaar vind je hier: www.cascadealkmaar.nl