Terug naar het overzicht

Expeditie Alkmaars Kanaal weer van start

Ook deze zomer kan je weer de Expeditie Alkmaars Kanaal fietsen. En op die manier op een leuke manier kennis maken met het gebied waar we bouwen aan nieuwe woningen voor Alkmaarders. Je kan de route zelf fietsen, en je kan kiezen voor een van de specials van Karavaan. Voor de specials heeft Karavaan een nieuwe voorstelling gemaakt.

Maak kennis met Willem I, zaai mee langs de oevers, kraak je hersenen in de Denktank, geniet van prachtige gedichten en duik in vogelvlucht over het Alkmaars Kanaal. Wist je trouwens dat het kanaal destijds het breedste en diepste kanaal ter wereld was?

Inmiddels zijn de oevers van het kanaal dé vruchtbare grond voor een nieuw stuk stad.

De route is gratis af te halen bij de VVV en De Eendracht in t’ IJkgebouw. Bij de route krijg je een tas gevuld met spullen die je nodig hebt om de route volledig te fietsen. De route is iets meer dan 12 kilometer. Dus waar wacht je nog op? Hop, hop die fiets op!

Meer informatie vind je op www.alkmaarskanaal.nl/expeditie. Voor de data en het boeken van de specials kijk je op www.karavaan.nl bij ‘speciale uitjes’.

Expeditie Alkmaars Kanaal is een cocreatie van Alkmaars Kanaal en Karavaan buitengewoon theater op locatie.