Terug naar het overzicht

Feestelijke start bouw Ringers fase 1

Op dinsdag 28 mei vond in de Ringersfabriek in Overstad de feestelijke start van de bouw van Ringers plaats. De oudste koper van 80 jaar en de jongste van net 21 jaar waren hierbij aanwezig. Zij worden straks de bewoner van 1 van de 273 duurzame appartementen met veelal uitzicht op het kanaal en de historische centrum van Alkmaar.

De appartementen worden gebouwd naast de onlangs getransformeerde oude fabriekshal van de voormalige Ringersfabriek. De woningen zijn verdeeld over 4 gebouwen: De Bonbon, De Cacao, De Waaier en De Pastille. In totaal komen er 273 appartementen.

De Bouw

In opdracht van BPD bouwt Ringerskwartierbouw VOF, een samenwerking tussen
Smit’s Bouwbedrijf, Tervoorts Bouwbedrijf en Bouwbedrijf van der Gragt, het project.
De Noorderstraat is in april jl. op de schop gegaan en voorzien van een nieuwe inrichting
die tot het einde van de bouw dienst zal doen. Deze herinrichting was nodig om een veilige weg naast het bouwproject te realiseren. Het bouwterrein is inmiddels bouwrijp gemaakt, de WKO bron is geboord en onlangs zijn de twee grootste heistellingen van heel Nederland op de locatie geplaatst. De oplevering van Ringers in het geheel is voorzien in het voorjaar van 2027.

Ringers

Het industriële terrein in en rondom de oude Ringersfabriek in Alkmaar verandert in een bijzonder woongebied: Ringers. Langs het kanaal werkt de gemeente Alkmaar, onder de noemer van Alkmaars Kanaal, met onder andere BPD actief samen aan een duurzame stedelijke ontwikkeling van Alkmaar. een vitale, groene gemeente met passende woonruimte voor iedereen. Meer informatie over Ringers vind je op de website www.nieuwbouw-ringers.nl.