Terug naar het overzicht

Gemeenteraad bespreekt bestemmingsplan Cascade

Het college heeft het bestemmingsplan Cascade naar de gemeenteraad van Alkmaar gestuurd om er over te besluiten. Bouwen van de noodzakelijke woningen in Alkmaar heeft topprioriteit van het college. Cascade is één van de vele plannen die in ontwikkeling komen.

Met Cascade willen de ontwikkelaars vandaag duurzaam bouwen voor de wereld van morgen. Dit fraaie woonplan met 87 appartementen (waarvan minimaal 43 in de categorie sociaal) wordt ontwikkeld op een bijzondere plek in Alkmaar. Op de hoek van de Stationsweg en de Helderseweg om precies te zijn. In hartje stad dus, met om de hoek de trein richting Amsterdam en Den Helder. Door de groene en trapsgewijze opzet van het plan zorgt Cascade voor een herkenbare verbinding met de directe omgeving.

Aan de kanaalzijde wordt het woongebouw 27,5 meter hoog (9 bouwlagen) en voor de stationzijde is een tweede woongebouw van circa 15,5 meter hoog (5 bouwlagen) voorzien. Het tussenliggende deel, bedoeld voor voorzieningen en de entree heeft een hoogte van 3 meter met daarop een dakterras en een 9 meter hoge gevel die dient als geluidsscherm aan de spoorzijde. In de kelder worden 62 parkeerplekken gerealiseerd.

Het bestemmingsplan wordt op 29 juni in de raadscommissie ruimte besproken en op 8 juli wordt erover besloten in de gemeenteraad. Meer informatie lees je op de website van Cascade.