Terug naar het overzicht

Groen licht voor Kanaaldijk

De gemeenteraad van Alkmaar heeft het bestemmingsplan Kanaaldijk vastgesteld. Dit maakt het mogelijk op deze locatie 5 appartementengebouwen met in totaal 160 woningen aan het kanaal in een groene omgeving te bouwen.

Er is een groot tekort aan woningen in Alkmaar, in het bijzonder aan appartementen. Binnen dit plan worden 160 woningen aan het Alkmaars Kanaal gebouwd. De Kanaaldijk telt straks vijf verschillende woongebouwen met diverse woningtypen, van starters- en doorstroomwoningen tot zeer riante appartementen. Zo is er voor iedereen een woning die past. Bovendien maakt dit plan dat voor meerdere doelgroepen mogelijk: zowel sociale huur, als vrije sector-huur, als sociale koop, als vrije sector-koop.

Alkmaars Kanaal
De Kanaaldijk is volledig gericht op het Noordhollandsch Kanaal, wat inhoudt dat nagenoeg alle woningen uitzicht op of over het water krijgen. Een onderscheidend gegeven, want waar vind je dit nou in Alkmaar? Op loopafstand bevinden zich alle nodige voorzieningen en recreatiemogelijkheden. Even de stad in? Dan ben je met een kwartiertje fietsen in het centrum. Een fijne, rustige woonlocatie met alles binnen handbereik.

Omgeving
De toekomstige situatie is een verbetering ten opzichte van de huidige situatie. Het gebied bestaat op dit moment uit voormalige bedrijfsgebouwen van Rijkswaterstaat met parkeergelegenheden en beperkt groen. In de toekomst komt er een groenere omgeving. Het groen is niet alleen openbaar, maar wordt ook toegankelijk gemaakt in de vorm van wandelpaden en ingericht om in te verblijven. Verder komt er tussen de twee noordelijke gebouwen een plein met een (lichte) horecafunctie.

Planning
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de uitwerking van het plan. Naar verwachting start de verkoop in het voorjaar van 2022. Wil je op de hoogte blijven van dit project, meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de Kanaaldijk: https://www.nieuwbouw-kanaaldijk.nl