Terug naar het overzicht

IT aan de top!

De IT-sector in Alkmaar groeit snel en van binnenuit. Het economisch en maatschappelijk belang van excellent werkende informatietechnologie is de afgelopen maanden als gevolg van de coronapandemie wel benadrukt. Gebrek aan voldoende medewerkers en ruimte beginnen echter steeds meer de beperkende factor te worden voor ontwikkelmogelijkheden.

Om nog beter te laten zien wat er in Alkmaar te doen is binnen de IT sector hebben zo’n twee jaar geleden een aantal bedrijven de handen ineen geslagen. Zij zijn daarmee de initiatiefnemers van stichting IT=Alkmaar. Een stichting die nog steeds groeit en ondertussen al succesvol aan de branding van Alkmaar als IT stad werkt.

In het Alkmaars Kanaal en stationsgebied biedt Alkmaar een interessant vestigingsklimaat voor IT bedrijven om hun bedrijfshuisvestingsvraag op te lossen. Voor het oplossen van het wervingsvraagstuk is een intensieve samenwerking gevonden tussen IT=Alkmaar, Alkmaar Marketing en gemeente Alkmaar. Samen starten zij een campagne, waarin getoond wordt welke kansen er liggen in de IT, zowel voor bedrijven, studenten als werkzoekenden. De campagne start vanaf september 2020.

Kijk voor meer informatie op https://itisalkmaar.nl