Terug naar het overzicht

Met De Staalmeester ontwikkelt Oudorp naar een stoere stad

Op 8 september tekenden Vastesteen Project Ontwikkeling, Ter Steege en de gemeente Alkmaar de overeenkomst voor de ontwikkeling van ongeveer driehonderd woningen in Oudorp. Deze handtekeningen markeren de volgende stap in de herontwikkeling van deze locatie. Het stadsdeel verandert hiermee in een ‘stoere havenstad’.

Het perceel ligt aan de noordzijde van de Schermerweg, in het hart van Oudorp.

Deze locatie heeft alles in zich om het ‘visitekaartje voor de moderne stad’ te worden.

Arjen de Groot, adjunct-directeur Ter Steege Gebiedsontwikkeling.

Er komt een gemengd woon- en werkgebied met circa driehonderd woningen, een parkeergarage en commerciële voorzieningen. Zo ontstaat een omgeving die voor verschillende doelgroepen interessant is. Met zowel sociale huur- en koopappartementen als huur- en koopwoningen van verschillende groottes. Het geheel komt in een groen gebied dat aansluit op verkeersroutes voor langzaam verkeer. Onder de (deels) openbare tuin komt een parkeergarage met fietsenstalling.

De locatie

Dit initiatief sluit aan bij de visie en ambities van de gemeente Alkmaar: het bouwen van een kwalitatief, goede stad voor huidige en nieuwe Alkmaarders. Voor het eerst hebben we nu afspraken vastgelegd voor de herontwikkeling van dit perceel in Oudorp. Daarmee kan de ontwikkeling van dit deelgebied van Alkmaars Kanaal starten.

Wethouder Gijsbert van Iterson Scholten
Wethouder Gijsbrecht zit aan een tafel en ondertekent een papier, aan beide zijdes zitten twee mannen lachend toe te kijken.
Ondertekening van het plan Staalmeester. Foto Vincent de Vries.

Bedrijventerrein Oudorp ontwikkelt naar een stoere stad. Waarin gewoond en gewerkt wordt. Er is op verschillende plekken ruimte voor een markant gebouw of een bijzondere openbare ruimte. In deze ‘stoere havenstad’ wordt ook ruimte gemaakt voor groen. Dit betekent een stoere, stevige uitstraling, afgewisseld met een meer zachte en groene uitstraling.

Meer informatie over het project vind je op de website van de Staalmeester.