Terug naar het overzicht

Overstad begint tot leven te komen

Met de herontwikkeling van de Ringersfabriek, en de ontwikkeling van Ringerskwartier en Dockside begint Overstad tot leven te komen. Liefhebbers van de stad Alkmaar krijgen hier een tweede stadscentrum. Net als in de historische stad ontstaan hier plekken met rust, ruis en reuring.

Overstad heeft straks van alles te bieden op het gebied van winkelen, cultuur en uitgaan. En in sfeer, uitstraling en bebouwing weet Overstad je straks te verrassen. Dynamische plinten, verrassende binnenstraten én leven in en op gebouwen. Met het nabij gelegen Stationsgebied in ontwikkeling, is dit stuk stad van het Alkmaars Kanaal ook nog eens heel goed bereikbaar. Nu al, en steeds beter in de toekomst.

Ringersfabriek vanaf het kanaal

We besteden veel aandacht aan participatie en experimenteren met het vinden van de juiste vorm.  Op onze website vind je bij de verschillende projecten verslagen van de participatietrajecten die gelopen zijn. En in onze nieuwsbrief doen we er ook verslag van.

Eerste bewoners trekken in de Ringersfabriek

De oplevering van de appartementen in de Ringersfabriek is begonnen en de eerste bewoners zijn ook al ingetrokken. De Ringersfabriek is een unieke plek om te wonen. In een industriële voormalige fabriek met uitzicht op het kanaal en de binnenstad van Alkmaar. In hetzelfde gebouw bevinden zich binnenkort ook nog een aantal verschillende horecagelegenheden.

Ringerskwartier

Ringerskwartier ligt aan de zonnige zijde van het Alkmaars Kanaal. De komende jaren verandert het terrein in een nieuw woongebied met uiteenlopende voorzieningen. Met de Ringersfabriek als stralend middelpunt.

In totaal worden hier circa 270 woningen gebouwd. Naast de transformatie van de Ringersfabriek komen er op het terrein moderne appartementengebouwen. BPD Ontwikkeling bouwt hier wooncomplexen met de nieuwste, duurzame toepassingen voor een brede doelgroep. De appartementen en penthouses kijken uit op het water, op de binnenstad en op de Ringersfabriek. Meer informatie over Ringers vind je op de website van Nieuwbouw-Ringers.

Dockside 1 en Dockside 2

Bij Dockside 1 en Dockside 2 zijn 185 woningen volop in aanbouw. Sommige delen zijn al in de fase van afwerking. De verwachte oplevering van beide gebouwen is omstreeks eind 2023.

Dockside

Kortom, het stroomt aan het Alkmaars Kanaal. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dat kan via het aanmeldformulier nieuwsbrief.