Terug naar het overzicht

Route van Expeditie Alkmaars Kanaal gratis op te halen

Zondag 2 juli was alweer – voorlopig – de laatste Special van Expeditie Alkmaars Kanaal van dit jaar.  Met het prachtige weer sprong iedereen de fiets op en ging op expeditie. Met de Expeditie Alkmaars Kanaal maak je op een leuke manier kennis met het Alkmaars Kanaal. Het gebied waar we bouwen aan een nieuw stuk stad, met nieuwe woningen, werkplekken en plekken om te spelen en te sporten in het groen.

Je fietst een route van ongeveer 12 kilometer langs het kanaal van de toekomst. Onderweg stap je af voor filmpjes, gedichten een quiz en meer. Het startpunt is in het Victoriepark.

Al sinds 1824 is het kanaal de stuwende kracht die de stad laat stromen. Wist je trouwens dat het kanaal in die tijd het breedste en diepste kanaal ter wereld was? Inmiddels zijn de oevers van het kanaal de plek voor een nieuw stuk stad.

Expeditie Alkmaars Kanaal maken we samen met Karavaan buitengewoon theater op locatie. De laatste special is dus al geweest maar de route is nog altijd gratis op te halen bij de VVV en bij De Eendracht in het IJkgebouw.

Bekijk meer informatie over de route.