Terug naar het overzicht

Seinen op groen voor Cascade

De gemeenteraad van Alkmaar heeft het bestemmingsplan Cascade vastgesteld.  Bouwen van de noodzakelijke woningen in Alkmaar heeft topprioriteit van het college. Cascade op de hoek van de Stationsweg en de Helderseweg is één van de vele plannen die in ontwikkeling komen.

Met Cascade willen de ontwikkelaars vandaag duurzaam bouwen voor de wereld van morgen. Dit woonplan met 87 appartementen (waarvan minimaal 43 in de categorie sociaal) wordt ontwikkeld op een bijzondere plek in Alkmaar. Op de hoek van de Stationsweg en de Helderseweg om precies te zijn. In hartje stad dus, met om de hoek de trein richting Amsterdam en Den Helder. Door de groene en trapsgewijze opzet van het plan zorgt Cascade voor een herkenbare verbinding met de directe omgeving.

Aan de kanaalzijde wordt het woongebouw 27,5 meter hoog (9 bouwlagen) en voor de stationszijde is een tweede woongebouw van circa 15,5 meter hoog (5 bouwlagen) voorzien. Het tussenliggende deel, bedoeld voor voorzieningen, en de entree hebben een hoogte van 3 meter met daarop een dakterras en een 9 meter hoge gevel die dient als geluidsscherm aan de spoorzijde. In de kelder worden 62 parkeerplekken gerealiseerd.

Met het vaststellen van het bestemmingsplan is de verkoop ook een stukje dichterbij gekomen. Als alles goed verloopt wil de ontwikkelende partij einde zomer in verkoop gaan. Voor meer informatie: https://www.cascadealkmaar.nl/